HINA/ Siniša KALAJDŽŽIJA

‘ZA DOM SPREMNI’ U GLINI Policija neće prijaviti Thompsona

Na jučerašnjem koncertu Marka Perkovića Thompsona u Glini okupilo se oko 50 tisuća ljudi, a policija je danas za N1 objasnila kako protiv pjevača neće podići prekršajnu prijavu zbog pozdrava ‘Za dom spremni’.

“Policija nije prekršajno prijavila Marka Perkovića Thompsona zbog pozdrava ‘Za dom spremni’ na početku pjesme Bojna Čavoglave ove godine u Glini, niti će to učiniti, objasnili su N1 iz sisačko-moslavačke policije, pozvavši se na dosadašnju sudsku praksu, konkretno, na prošlogodišnji slučaj iz Slunja.

Sud je, podsjetimo, Thompsona oslobodio krivnje da je lani u Slunju izvođenjem pjesme “Bojne Čavoglave” s pozdravom ‘Za dom spremni’ poticao mržnju na temelju nacionalne ili vjerske pripadnosti zaključivši je da je riječ o stihovima te pjesme.

Policija je jučer u Glini prekršajno prijavila šest osoba. Četiri osobe su prekršajno prijavljene zbog nošenja i isticanja simbola kojima se krši javni red i mir, a dvije zbog neprimjerenog ponašanja pod utjecajem alkohola – vike i vrijeđanja policajaca.

Komentiraj