Za dokumentarni serijal “Junaci našeg doba” Blažičko dobio 1,5 milijuna kuna

Hrvatska radiotelevizija je za dokumentarni serijal “Junaci našeg doba” koji se trenutno ponedjeljkom prikazuje na HTV 1 tvrci Nogomet promocija – Football Promotion d.o.o. koja je u vlasništvu Ivana Blažička isplatila 1,56 milijuna kuna.

Serijal, koji se emitira od 6. travnja, kroz pet epizoda prati najzaslužnije za uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji kada su Vatreni osvojili srebrnu medalju. Prikazi sedam odigranih utakmica te doček nogometaša u Zagrebu podloga su za iznošenje osobnih, emotivnih i inspirativnih priča o Luki Modriću, Mariju Mandžukiću, Ivanu Rakitiću, Danijelu Subašiću, Ivanu Perišiću te izborniku Zlatku Daliću i ostalim reprezentativcima, kao i o momčadi u cijelini. U pripremi i realizaciji serije korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i sva raspoloživa građa.

Redatelj serijala je Zlatko Mijoč dok su scenaristi Mislav Brcko i Ivan Blažičko. Potonji je za SN izjavio: “U seriji je riječ o prisjećanju na sve ono što je prethodilo i sve ono što se događalo na SP u Rusiji prije dvije godine. Ideja za snimanje ovog „dokumentarca” došla je iz jednog naslova u francuskom „L’Equipeu”. Novinar je, naime, tekst uoči finalne utakmice naslovio „Djeca imigranata protiv djece rata”! Pa iako su biografije naših reprezentativaca poznate, vjerujemo da smo u seriji dobili svjedočanstva koja do sada nismo čuli ni vidjeli. Prijavili smo se kao produkcijska kuća na natječaj HRT-a prošle godine i moram zahvaliti ekipi HRT-a koja je gotovo plebiscitarno podržala projekt.”

Svaka epizoda traje 52 minute, a HRT za nju izdvaja po 313.575 kuna što daje ukupni iznos od 1.567.875 kuna. Kad se uzme u obzir iznos koji je plaćen po jednoj epizodi “Junaci našeg doba” su drugi najskuplji izabrani dokumentarni program.

Javna televizija je u 2019. godini za nabavu dokumentarnog programa putem javnog poziva ukupno izdvojila 10,7 miljuna kuna. Navedni iznos se odnosi na 18 neovisnih proizvođača s kojima je naposljetku sklopljen ugovor. Ukupno je na pozivu kad je dokumentarni program u pitanju sudjelovalo 137 ponuđača s 241 ponudom.

U kreiranju serijala je sudjelovala i ekipa Hrvatske nogometne televizije, uključujući Gorana Ciglara, Milu Horvat, Anđelka Kecmana, Domagoja Glavaka, Nenada Petrića, Davora Komeričkog i Sašu Marića. Nakladnik HNTV-a je tvrtka VOX-Nogomet koja je također u 90% vlasništvu Ivana Blažička, te je posrednik u prodaji TV prava za HNL.

Pročitajte još:

Od TV prava za HNL najviše zarađuje tvrtka Ivana Blažička

Komentiraj