Za “Advent iz davnina” Helena Bulaja Madunić nagrađena u Londonu

Umjetnica i redateljica Helena Bulaja Madunić dobila je priznanje na londonskom festivalu inovacija u kreativnim industrijama za inovativne instalacije inspirirane Pričama iz Davnine Ivane Brlić Mažuranić, postavljene u prosincu 2020. u Slavonskom Brodu u sklopu Adventa iz davnina.

Umjetnička gradska instalacija slavonskobrodskog Adventa iz davnina 2020. odabrana je na prestižnom festivalu inovacija u kreativnim industrijama – London International Creative Competition među 15 najkreativnijih umjetničkih instalacija na svijetu, ističe se u priopćenju.

“Upravo nam je ova nagrada dala dodatni vjetar u leđa da hrabro nastavimo s najnovijim idejama i projektima koje pripremamo za grad, a i cijelu Hrvatsku, povodom pola stoljeća manifestacije ‘U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić’, koje ćemo predstaviti kroz travanj”, izjavila je Bulaja.

Višestruko nagrađivana autorica

Ovo je Bulaji drugo za redom priznanje na LICC-u, a prošle godine osvojila ga je za inovacije u dvije kategorije – za najveći kulturni regionalni projekt i za najbolji kulturni događaj u jugoistočnoj Europi 2018., za izložbe “Nikola Tesla – Mind From the Future”, održane u Zagrebu 2017. i Budimpešti 2019.

London International Creative Competition Award dodjeljuje se 14. godinu zaredom za inovativne projekte. Dosadašnji  pobjednici vrhunski su umjetnici, arhitekti, dizajneri, ilustratori, fotografi, modni, grafički i web dizajneri iz cijeloga svijeta.

Komentiraj