hina

Z. MARIĆ NAKON UHIĆENJA POREZNIKA: Ja branim čast i odgovornost službe

USKOK je nakon policijskog kriminalističkog istraživanja u četvrtak pokrenuo istragu protiv bivšeg voditelja Službe za nadzor PDV-a i borbu protiv prijevara u PDV-u u Središnjem uredu Porezne uprave osumnjičenog za zlouporabe položaja i ovlasti, javlja N1 televizija.

Sumnjiči ga se da kroz 10 godina u više desetaka slučajeva osobama i tvrtkama omogućio izbjegavanje, odnosno manje plaćanje poreznih obveza koje su prethodno poreznim nadzorom utvrdili djelatnici Porezne uprave.

Iz Porezne uprave kasnije su priopćili da službenik protiv kojega je pokrenuta istraga “ne obavlja poslove voditelja Službe za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u porezu na dodanu vrijednost, budući da je od 1. rujna 2017. godine s mjesta voditelja premješten na niže rangirano radno mjesto višeg inspektora u Službi za analizu, planiranje i izvješćivanje.”

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak nije želio previše komentirati slučaj. Istaknuo je da izolirani slučajevi ne mogu diskreditirati cijelu Poreznu upravu.

“Ne provodi Ministarstvo financija istražne radnje, ne mogu ja o tome nešto znati. Sigurno da nije dobro i nije lijepo jer je to jedna loša reklama za sve suradnike u Poreznoj upravi. Ja branim čast i odgovornost službe. Individualne primjere ne mogu komentirati, istraga traje. Postoje kontrolni mehanizmi, ali neću dozvoliti da se cijela Porezna uprava, gdje većina radi odgovoran posao, obezvrijedi individualnim slučajem”, rekao je Marić nakon sjednice Vlade.

Komentiraj