YOUTUBER U EU-PARLAMENTU Otkrio da zastupnici mjesečno mogu zaraditi i više od 60 tisuća eura!

Autor:

YouTube

Ciparski birači izabrali su 24-godišnjeg youtubera Fidiasa Panayiotoua kako neovisnog zastupnika u Europski parlament. Panayiotou na YouTubeu ima 2,6 milijuna pretplatnika, a poznat je po svojim videima u kojima razgovara sa slavnima, okušava se u različitim sportovima ili organizira neobična kulinarska natjecanja.

Nakon što se dokopao Europskog parlamenta, Panayiotou je nastavio sa svojim uobičajenim aktivnostima te je u novom videu otkrio koliko novca mjesečno primaju europarlamentarci. Snimio se u sobi za sastanke zakonodavnog tijela EU i objavio na TikToku.

Panayutu kaže da kao europarlamentarac mjesečno prima 8.000 eura “u džep”. Uz plaću za svaki dan kada dođe u Parlament i upiše se u poseban registar, dobije još 350 eura.

Dodatnih 30.000 mjesečno europarlamentarac dobiva za plaće svog tima te još 5.000 mjesečno – za ured u svojoj zemlji. Dobiva i 4000 eura za PR kampanju za svoje aktivnosti u Europskom parlamentu.

Dodatnih 10.000 eura mjesečno plaća joj/mu se za pozivanje ljudi u Europski parlament i objašnjavanje što to točno rade eurozastupnici.

Također imam vozača ovdje u Bruxellesu, karte za poslovnu klasu za povratak u svoju zemlju”, rekao je Panayiotou.

Svoje pratitelje upitao je: “Mislite li da smo premalo plaćeni ili smo preplaćeni?”

Komentatori su odgovarali: “To se zove korupcija“, “Vi ste jako preplaćeni”, “Znači, dobivate 60.000 eura mjesečno da pravite pakao od svijeta? Lijepo“, “Ovo je puno i nepošteno u usporedbi s ljudima koji marljivo rade“, “Kakva šteta, ovo je smiješno”, “Znate, političarima treba dati velike plaće da ne primaju mito“, “Dosta da ne budete podmitljivi”, “Previše s obzirom da samo sjede“.

Jedan pratitelj napisao je kako on na jugu Italije živi sa 600 eura mjesečno.

Pitamo vas:

Jesu li eurozastupnici previše ili premalo plaćeni?

Učitavanje ... Učitavanje ...

GRLIO ELONA MUSKA Cipar u EU parlament šalje 24-godišnjeg youtubera, spreman je na sve

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.