YouTube zvijezda: Ovaj devetogodišnjak otvara igračke i pritom odlično zarađuje

Dječak s naslovne fotografije zove se Ryan, ima devet godina i ide u treći razred osnovne škole. No, ono po čemu se Ryan razlikuje od svojih vršnjaka (ali i velikog broja svjetskog stanovništva) je činjenica da je samo ove godine zaradio više od 29 milijuna dolara. Ovog dječaka, naime, Forbes je proglasio YouTuberom s najvećom zaradom u protekloj godini. Ryan je već tri godine pri samom vrhu tog popisa.

Kakve to snimke postavlja ovaj devetogodišnjak, koji živi s obitelji u Teksasu? On otvara igračke i igre i dijeli svoje mišljenje. Ovim se ‘poslom’ počeo baviti prije čak pet godina. Jedna od prvih snimaka bila je ona na kojoj je otvarao igračke iz filma ‘Auti’. Ona je postala viralna i skupila je više od milijardu pregleda, a njegov je kanal ‘Ryan’s Word’ počeo nezaustavljivo rasti.

Snimke na kojoj djeca otvaraju igračke i komentiraju ih postao je veliki trend na YouTubeu, a svakog mjeseca na tu se platformu učita tisuće takvih snimaka. Ryanovi roditelji, Shion i Loanna Kaji, navode da je njihov sin u stanju ostvariti posebnu vezu sa svojim pratiteljima i gledateljima. “Osjećam da je Ryanov odnos s obožavateljima vrlo jedinstven i razlikuje se od TV-a”, rekao je Shion za Business Insider i dodao da bi njegov odnos s obožavateljima više opisao kao prijateljstvo.

Obitelj Kaji sinov uspjeh na YouTubeu uspjela je pretvoriti u unosan posao. Vode produkcijsku kuću s oko tridesetak zaposlenika ‘Sunlight Entertainment’, a tu su i razne licence, brendiranje, kao i TV ugovori.

Prema podacima Forbesa, ime ‘Ryan’s World’ licencirano je za više od pet tisuća proizvoda. Obitelj je lansirala i liniju protizvoda za Walmart, a Ryan ima vlastite emisije na Nickelodeonu i Rokuu.

Procjenjuje se da carstvo obitelji Kaji vrijedi više od 500 milijuna dolara.

Komentiraj