YouTube uvodi nadogradnje koje koriste umjetnu inteligenciju

Unsplash/CardMapr

YouTube za korisnike uvodi korisne nadogradnje, koje koriste i programe iz područja umjetne inteligencije, izvješatava engadget.com.

Poboljšanje govora u pozadini se bazira na programu koji je predstavila tvrtka Google prije nekoliko godina. Program se usredotočuje na čitanje s usana, pokrete tijela i mimiku. Promjena je primjećena u objavljenim sadržajima korisnika platforme YouTube Stories. Opcija se aktivira prebacivanjem na poboljšanje govora (enhance speech) u kontroli glasnoće na iOS uređajima. Program zauzima manju količinu memorije i primjenjiv je već kod snimanja video sadržaja.

Novinari otkrivaju i kako je poznata video platforma sada omogućila korisnicima sustava iOS 14 na pametnim telefonima korištenje opcije slike u slici (picture-in-picture). No, naglašava se da je opcija bila dostupna samo korisnicima internetskog pretraživača Safari.

Ovaj novitet su ovog ljeta mogli aktivirati korisnici sustava iOS 14 i YouTube Premiuma, no u rujnu je prestala podrška. Nije jasno je li riječ o grešci. Još uvijek nema službenih izjava o ovoj nadogradnji.

Ističe se kako Netflix postupno nudi opciju slike u slici za sustav iOS 14. Očito se provode testiranja, koja su sada prešla nivo zatvorenih grupa pa bi ova nadogradnja mogla uskoro biti dostupna.

Komentiraj