Yorgos Lanthimos režirat će tv seriju o lažnom Rockefelleru. Priča je istinita.

Grčki redatelj Yorgos Lanthimos, čiji je posljednji film „Miljenica“ imao čak 10 nominacija za nagradu Oscar, režirati će tv seriju za  Searchlight Television temeljenu na knjizi Marka Seala “The Man in the Rockefeller Suit: The Astonishing Rise and Spectacular Fall of a Serial Imposter” koja se bazira na istinitin događajima. U središtu priče je Clark Rockefeller koji se godinama predstavljao kao član poznate obitelji Rockefeller, a da je varalica otkriveno je tek 2008.kada je, nakon razvoda, oteo vlastitu kći.

Pravo ime Clarka Rockefellera je Christian Karl Gerhartsreiter. On je Nijemac koji se u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća preselio iz Njemačke u Ameriku te se počeo lažno predstavljati kao član američke dinastije industrijalaca. Čak se i oženio pod lažnim identitetom, nakon čega je njegova supruga počela sumnjati da on nije onaj za koga se predstavlja. Nakon što je uhapšen, te je otkriven njegov pravi identitet, policija je otkrila i da je Christian Karl Gerhartsreiter ubio Jonathana Sohusa zbog čega je osuđen na 27 godina zatvora gdje se trenutno i nalazi.

Ovaj projekt se razvija već nekoliko godina, a kao glumac koji bi potencijalno mogao glumiti Gerhartsreitera spominjao se Benedict Cumberbatch.  No, tada se namjeravao snimiti igrani film po ovom predlošku, a sada će se snimati tv serija. Inače, na temelju iste priče već je snimljen televizijski film „Who Is Clark Rockefeller?“ u kojem je glavnu ulogu glumio Eric McCormack, glumac poznat iz serije „Will & Grace“.

Komentiraj