Yo La Tengo

Yo La Tengo nastupa u Močvari

U petak, u klubu Močvara, nastupit će američki bend Yo La Tengo.

Nastavši 1984. godine kao glazbeni projekt budućih supružnika Ire Kaplana (gitara, klavir, vokali) i Georgie Hubley (bubnjevi, klavir, vokali), kojima se 8 godina kasnije priključio basist James McNew, Yo La Tengo su s vremenom stekli kultno sljedbeništvo te postali jednim od najvećih miljenika glazbene kritike diljem svijeta.

Imaju četrnaest redom izvrsnih albuma prekrasne, intrigantne, eksperimentima sklone i nerijetke bučne pop glazbe, radili su glazbu za filmove, ali i snimili temu za kultne Simpsone, glumili su The Velvet Underground u filmu “I Shot Andy Warhol” te dijelili pozornicu s mnogim drugim glazbenim velikanima.

U ožujku ove godine bend je za Matador Records objavio novi studijski album “There’s a Riot Going On”, opet ostavio bez daha fanove i glazbenu kritiku te ih odveo na još jednu veliku američku i europsku turneju.

Yo La Tengo su prije točno 4 godine prvi put nastupili u Zagrebu, oduševili ga, ali i bili podjednako oduševljeni ovim gradom i njegovom publikom kojoj se 11. svibnja vraćaju.

Komentiraj