Xiaomi osnovao sestrinsku tvrtku za razvoj u području električnih i autonomnih vozila

Screenshot YouTube

Tvrtka Xiaomi Corporation je obavijestila javnost da je dovršila registraciju kompanije Xiaomi EV Company Limited, koja će se baviti razvojem i poslovanjem s pametnim električnim vozilima.

Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor korporacije poznate po cijelom nizu naprednih modela pametnih telefona, pravni je zastupnik nove kompanije. Još u ožujku ove godine je javno najavio da će početno ulaganje u prve i potrebite aktivnosti iznositi oko 1,31 milijarde eura. Angažirani su talentirani stručnjaci za autonomni odjel, odabrani su najtalentiraniji kandidati i oformljen je tim od 300 zaposlenika, koji se i dalje proširuje.

Xiaomi je krajem kolovoza objavio kupnju tvrtke Deepmotion Tech, koja razvija tehnologiju autonomne vožnje. Ova akvizicija bi trebala donijeti nove inovacije i potencijale.

Korporacija se snažno razvija u područjima umjetne inteligencije, novih materijala i drugim poljima, a to će dati snažnu podršku automobilskom poslovanju. Cilj nove tvrtke je povećanje proizvodnje električnih vozila na svjetskom nivou, veliki napori će se ulagati u razvoj tehnologije za autonomnu vožnju.

Dio tima tvrtke Xiaomi EV Company Limited (FOTO: Press/Xiaomi)

Komentiraj