Xerox

Xerox jedanaesti put zaredom proglašen jednom od najetičnijih tvrtki svijeta

Ethisphere Institute, globalni lider u definiranju i unaprjeđenju standarda etičke poslovne prakse, proglasio je tvrtku Xerox (NYSE: XRX) najetičnijom svijetskom kompanijom.

Tvrtka Xerox jedna je od 13 dobitnica koje se na ovom popisu nalaze tijekom posljednjih 11 godina, što pokazuje predanost tvrtke u postavljanju etičkih standarda poslovanja.

“Jako smo ponosni što je ime naše tvrtke sinonim za inovacije, kvalitetu i integritet. Posvećeni smo poslovanju na ispravan način, s najvišim stupnjem etike i u skladu sa zakonima u svijetu”, rekao je Jeff Jacobson, CEO tvrtke Xerox.

Ocjenjivanje najetičnijih kompanija svijeta temelji se na Ethics Quotient® (EQ) instituta Ethisphere, koji omogućuje kvantitativno ocjenjivanje na objektivan, dosljedan i standardizirani način. Prikupljeni podaci pružaju sveobuhvatan prikaz kriterija osnovnih kompetencija, a ne sve aspekte korporativnog upravljanja, rizika, održivosti, usklađenosti i etike.

Bodovi se dobivaju u pet glavnih kategorija: etika i program usklađivanja (35%), pravni status i odgovornost (20%), kultura etike (20%), upravljanje (15%) te vodstvo, inovacije i ugled (10%).

“U proteklih jedanaest godina vidjeli smo pomak u društvenim očekivanjima, stalno redefiniranje zakona i propisa i geo-političke klime. Također smo vidjeli kako tvrtke nagrađene titulom najetičnijih odgovaraju na te izazove. One ulažu u svoje lokalne zajednice diljem svijeta, donose strategije različitosti i uključivanja i usredotočuju se na dugoročne planove kao održivu poslovni prednost”, objasnio je CEO instituta Ethisphere, Timothy Erblich.

Komentiraj