Xavi nakon šokantnog poraza: “Pozdravili se s titulom prvaka. Navijači su odustali”

Nogometaši Barcelone u ponedjeljak su na svom Camp Nou senzacionalno i potpuno neočekivano izgubili od Cadiza. Ova tri boda omogućila su Cadizu da pobjegne iz zone ispadanja.

Trener Barcelone Xavi Hernandez bio je, očekivano, izuzetno ljut nakon susreta.”Bijesni smo. Propustili smo zlatnu priliku da se odlijepimo u borbi za Ligu prvaka i da se još uvijek borimo za titulu prvaka. Sada se možemo pozdraviti s naslovom prvaka…”, rekao je Xavi i naglasio da nije problem u stavu igrača, već u natjecateljskom karakteru.

“Ekipa je trebala pokazati više želje i entuzijazma, da bude svjesna koliko je ova pobjeda važna. Nije to stvar stava, igrači se žele pokazati, ali je potrebno više natjecateljskog karaktera. Oni su se branili kao da je svaki duel posljednji, a mi se moramo ponašati isto tako”, rekao je trener Barcelone.
“Kada smo pobijedili Real u gostima rezultatom 4:0, logičan je zaključak da smo se vratili. No, sada radimo greške. Moramo biti samokritični kako bismo ostvarili cilj i plasirali se u Ligu prvaka.”

Xavi je ipak imao riječi hvale za Ousmanea Dembelea, za kojeg je rekao da terenu stvara prilike koje nitko drugi ne može. “Ono što Dembele stvara na terenu – to ne može skoro nitko drugi, ali moramo to iskoristiti kod završnog dodavanja. Tu se i on može popraviti”, rekao je Xavi, koji je zatražio i podršku navijača: “Barcelona mora biti ujedinjena, moramo se barem plasirati u Ligu prvaka. Navijači su odustali”.

Barcelona se na travnjake vraća već u četvrtak, kada ih očekuje gostovanje kod Real Sociedada. Trenutno su na drugom mjestu sa 60 bodova, koliko imaju i treći Atletico te četvrta Sevilla, ali Barcelona je odigrala susret manje.

Vodeći Real Madrid ima 75 bodova te je praktički osigurao naslov prvaka.

 

Cadiz ‘srušio’ Barcelonu na Camp Nou

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentiraj