Wyclef Jean o povratku Fugeesa: „Mi smo Greatful Dead hip hopa“

Član grupe The Fugees Wyclef Jean usporedio je Fugees s grupom The Grateful Dead nakon što je potvrdio da će se grupa ponovo okupiti i održati najavljenu turneju koja je 2021. odgođena zbog koronavirusa.

Iznimno utjecajna hip-hop grupa The Fugees koju čine Ms. Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Michel najavili su još u rujnu 2021. godine da će se ponovno okupiti za veliku svjetsku turneju 2021. godine kojom su htjeli proslaviti 25 godina od izlaska albuma ‘The Score’ iz 1996. godine. Nažalost, bili su prisiljeni odgoditi sve već dogovorene datume i na kraju ih potpuno otkazati zbog brojnih COVID ograničenja u gradovima u kojima su trebali nastupati.

Govoreći za HipHopDX o novim datumima, Wyclef Jean je izjavio: “Sve što mogu učiniti je reći da sam vrlo uzbuđen zbog Fugeesa i jako se radujem  novim datumima nastupa. Radujem se. Kao obožavatelj Fugeesa, jako sam uzbuđen. Sve što mogu učiniti je samo reći svim fanovima, ne gubite nadu, jer svi znate da smo mi Hip Hop Grateful Dead. Pokrenut ćemo se.”

U istom je intervjuu govorio o svom sljedećem solo albumu ‘2097’, koji bi bio njegov prvi dugosvirajući album nakon ‘Wyclef Goes Back to School Volume 1’ iz 2019. godine. “Novi album će se zvati ‘2097’, a u sljedećih nekoliko tjedana ćemo objaviti prvi singl s ‘2097’, rekao je. Ovo je materijal koji je nastao četiri godine prije Fugeesa, tako da su prve pjesme koje sam ikad izdao bile ploče s house glazbom. Bila je to house pjesma jer smo tada puno plesali i voljeli smo house glazbu zbog toga kako su se ljudi osjećali u klubovima. Sve što mogu učiniti je reći da sam bio vrlo inspiriran i svi znate da je moja glazba povezana s putovanjem. Dakle, pripremite se, jer imamo 2097. Prince je imao ‘1999,’ zar ne? Mi imamo 2097.”

U petak 1. srpnja Lauryn Hill je nastupila kao specijalno iznenađenje na nastupu Wyclefa Jeana na Essence festivalu, pridruživši mu se u izvođenju četiri pjesme Fugeesa. Lauryn Hill se pojavila otprilike pola sata nakon Jeanovog seta na nastupu u New Orleansu, a njih dvoje su otpjevali svoju poznatu obradu pjesama Lori Lieberman ‘Killing Me Softly With His Song’, ‘How Many Mics’, ‘Fu-Gee-La’ i ‘Ready or Not.

 

Komentiraj