facebook.com

Wuhan se oporavlja od pandemije, oživjele su ulice i noćni život grada

Život u Wuhanu se svakim danom sve više vraća uobičajenom prije izbijanja pandemije koronavirusa pa su tako sve popularnije aktivnosti koje su bile zabranjene tijekom pandemije. Nakon što je kriza prošla, službene vlasti su ublažavanjem mjera karantene postupno ponovno pokrenule tržište i industriju.

Muzeji, kazališta i drugi kulturni objekti također su otvorili vrata u brojnim gradskim okruzima. Od posjetitelja se očekuje da karte rezerviraju preko interneta, dok se pri ulazu skenira QR kod. Noćni život grada je ponovno postao dijelom svakodnevnice stanovnika, primjerice predstave na palubama brodova ili retro plesni show dobili su dozvole gradskih vlasti.

Oživjela je i ulica Jiqing,  poznata po brojnim restoranima i zalogajnicama, a tijekom trodnevnog praznika i Festivala zmajskih brodica bila je puna posjetitelja. Mnogi su uživali u festivalskim specijalitetima, ali i omiljenom jelu od rezanaca – reganmian, koje je tipično za Wuhan. Ovo jelo sa “suhim” rezancima se obično jede kao doručak, a omiljeno je i u kasnim satima. Zalogajnice ga tada poslužuju kao brzu hranu.

Komentiraj