WTA: Konjuh predala meč prvog kola u Lyonu

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh morala je predati meč prvog kola WTA turnira u Lyonu. To se dogodilo u trenutku kada je njezina suparnica Mayar Sherif iz Egipta vodila 6:2 i 3:2. 

Za 25-godišnju Konjuh ovo je bio treći meč u posljednja tri dana jer je do glavnog turnira morala kroz kvalifikacije u kojima je svladala Baindl iz Ukrajine i Waltert iz Švicarske u tri seta, a na terenu provela je skoro pet sati.

Ti napori očito su utjecali na fizičko stanje hrvatske reprezentativke, a njezina profesionalna karijera obilježena je brojnim ozljedama koje su je spriječile da ostvari bolje rezultate.

Konjuh je loše započela meč protiv Sherif jer je izgubila prva tri gema. U petom gemu propustila je dvije prilike za “break”, a u osmom je drugi put izgubila servis i prvi set.

U drugom setu Konjuh je kod rezultata 1:1 imala još jednu priliku za “break”. Kada je 26-godišnja Sherif servirala za vodstvo 3:2, Konjuh je odlučila zatražiti liječničku pomoć. Nakon kratkih konzultacija napustila je teren kako bi primila pomoć u svlačionici. Nakon nekoliko minuta Konjuh se šepajući vratila na teren i pružila ruku suparnici.

U Lyonu ima još jedna hrvatska predstavnica. Petra Martić postavljena je za četvrtu nositeljicu, a u prvom kolu igra protiv Kristine Mladenović iz Francuske.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]