Slavko Midzor/PIXSELL

World Pride će na području SAD-a biti predstavljen kroz virtualni program

 

World Pride će na području SAD-a ovog lipnja biti predstavljen kroz virtualni program i televizijske prijenose, piše washingtonpost.com.

Više poznatih medija je najavilo kako najveće LGBTQ organizacije i udruge ne žele otkazati obilježavanje Pridea. No, odredbe karantene još uvijek brane veća okupljanja u javnim i zatvorenim prostorima u SAD-u te će u lipnju biti organizirane pomalo drugačije parade.

Više od 470 događanja je odgođeno ili otkazano. Cathy Renna, šefica i voditeljica komunikacija National LGBTQ Task Forcea, je najavila kako će program Global Pride biti održan u prijenosu 27. lipnja.

Brojne Pride organizacije diljem svijeta su se već uključile u projekt. Očekuju se raznovrsni sadržaji na digitalnim platformama i društvenim mrežama organizacija.

NYC Pride je najavio kako će pjevačica Janelle Monae i glumac Dan Levy biti među glavnim imenima programa 28. lipnja na lokalnoj televiziji i streamu, koji će biti dostupan na ABC News Live.

Istaknimo kako je prošle godine oko pet milijuna ljudi posjetilo New York City tijekom Pride vikenda. Ovogodišnji program će ponovno podsjetiti na prva okupljanja i prolazak ulicama New York Citya, Los Angelesa i San Francisca.

Komentiraj