Woody Allen konačno pronašao izdavača svoje autobiografije

„Apropos of Nothing” naziv je autobiografije Woodyja Allena koja će biti objavljena 7. travnja.  “Knjiga je sveobuhvatni prikaz njegova života, osobnog i profesionalnog, i opisuje njegov rad na filmovima, u kazalištu, televiziji, noćnim klubovima i tisku”, objavila je izdavačka kuća Grand Central Publishing. “Allen također piše o svojim vezama s obitelji, prijateljima i ljubavima svog života”.

Dugo vremena Woody Allen nije mogao naći izdavača svoje autobiografije. Prošle godine, New York Times objavio je kako su čelnici četiri velike izdavačke kuće odbili objavljivanje ove knjige u svijetlu optužbi da je Allen seksualno iskorištavao svoju usvojenu kćerku  Dylan Farrow. On je te optužbe više puta odbacio i demantirao.

Prošle godine raskinut je i ugovor koji je Woody Allen imao s producentskom kućom Amazon Studios.  Po tom ugovoru, Allen je za njih trebao snimiti četiri filma, ali je ugovor raskinut uslijed njegovih komentara o #MeToo pokretu te već spomenutih optužbi o seksualnom napastvovanju. Allen je nakon toga podigao tužbu protiv Amazon Studios tešku 68 milijunma dolara koja je okončana izvansudskom nagodbom.

Izdavačka kuća Grand Central Publishing drži svjetska prava na izdavanje ove autobiografije koja će nakon Amerike biti objavljena u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj.

Komentiraj