Woody Allen dao intervju i odgovorio na optužbe za seksualno zlostavljanje

Prvi puta nakon gotovo 30 godina Woody Allen dao je intervju nekoj američkoj televizijskoj postaji. U nedjelju je na streaming platformi Paramount Plus objavljen intervju koji je vodio Lee Cowan i to za emisiju „CBS Sunday Morning“ a koji je snimljen proteklog ljeta, nakon što je Woody Allen objavio biografsku knjigu „Apropos of Nothing“. Međutim, tv postaja CBS (čiji je vlasnik kompanija Viacom, ista ona koja je i vlasnik platforme Paramount Plus) nije tada željela objaviti snimljeni intervju. Kako je u međuvremenu dokumentarni serijal „Allen protiv Farrow“, koji obnavlja optužbe protiv Allena kao osobe koja je seksualno iskoristila svoju usvojenu kći Dylan Farrow, izazvao veliku pažnju diljem svijeta, tako je odlučeno da se obriše prašina s tog intervjua te ga se prikaže ove nedjelje.

Intervju se prikazan u sklopu 35-minutne emisije u kojoj je tema bila na koji način se treba odnositi prema nečijoj umjetnosti ako je umjetnik optužen za protuzakonito ponašanje. Pored intervjua s Allenom, prikazan je i intervju s Dylan Farrow koji je ona dala za CBS prije tri godine. Odluka o naknadnom objavljivanju intervjua šokirala je Letty Aronson, Allenovu sestru koja figurira i kao njegova glasnogovornica. Ona je za magazin Variety rekla kako je odluka tv postaje CBS skandalozna.

Voditelj Lee Cowan na početku je intervjua objasnio „Vjerovali ili ne Woodyju Allenu, sviđao vam se on ili ne, nadamo se da barem želite čuti što ima za reći“. Allen je prvo objasnio svoj odnos s Miom Farrow s kojom je tijekom veze dobio sina Ronana Farrowa, usvojili su dvoje djece, Dylan i Mosesa Farrowa, a prilikom raspada veze otkriveno je da je Allen u ljubavnoj vezi sa tada 21-godišnom Soon-Yi Previn, usvojenom kćeri Mie Farrow. Woody Allen i Soon-Yi Previn vjenčali su se 1997. godine i imaju dvoje usvojene djece. „Nikada nisam živio s Miom, sve te godine naše veze nisam spavao u njenoj kući. Bili smo u vezi ali to nikada nije bila bračna veza“, ispričao je Allen.

Govoreći o vezi sa Soon-Yi Previn, Allen je rekao kako se za nju saznalo prije no što su oni htjeli da se sazna. Inače, saznalo se kada je Mia Farrow pronašla gole fotografije Soon-Yi Previn koje je napravio Woody Allen. U dokumentarnom serijalu „Allen protiv Farrow“ navodi se kako je njihova veza započela dok je Soon-Yi Previn bila srednjoškolka ali kako je ovaj intervju sniman u srpnju, kada serijal još nije bio objavljen, tako mu Cowan nije postavio to potpitanje. Kada ga je voditelj pitao je li njegova veza sa Soon-Yi Previn bila primjerena u to vrijeme, Allen je odgovorio kako nije postojao ni jedan trenutak u kojem bi on pomislio kako to nije najprirodnija stvar na svijetu. Kao dokaz svojoj nevinosti Allen je rekao kako su usvojili dvoje djece a socijalna služba „sigurno ne bi dala dvoje djece na usvajanje nekome za koga smatraju da je pedofil“.

Komentirajući tvrdnje Dylan Farrow kako ju je Woody Allen seksualno iskoristio kada je imala sedam godina, slavni redatelj je odgovorio „Vjerujem da ona to misli. Ne vjerujem da je to izmislila. Ona ne laže. Vjerujem da ona vjeruje u to“. Allen je, naime, uvijek tvrdio kako ju je Mia Farrow navela da to kaže kako bi mu se osvetila zbog veze sa Soon-Yi Previn.

Komentirajući glumce koji su glumili u njegovim filmovima a posljednjih godina tvrde kako im je žao zbog toga, Allen je rekao da su blesavi. „Oni su dobronamjerni, ali blesavi. Sve što rade jest progon savršeno nedužne osobe i time omogućavaju tu laž“.

Komentiraj