Kao prvi dan službene turneje ‘Thrice Woven’ u Grad Zagreb se u srijedu (15.11.) vraćaju američki black metalci WOLVES IN THE THRONE ROOM.

Novu postavu s trećim članom, Kodyem Keyworthom, možete vidjeti na koncertu u Vintage Industrialu, koji će predstaviti i novi album ‘Thrice Woven’.

Kao predgruopa svira mladi belgijski black metal bend WIEGEDOOD.

Karte pretprodaja: Vintage Industrial (Savska 160) i Dirty Old Shop (Tratinska 18).

WOLVES IN THE THRONE ROOM (SAD)

Njihov specifičan pristup black metalu, nerijetko zainteresiraju one predrasudne slušatelje koji se na malo drugačiji način susreću s odama kišnim olujama, šumskim paljevinama i energijom sjeverozapadnog Tihog oceana. Zvuči neobično? Onda ih obavezno morate poslušati.

Prvi studijski album ‘Diadem of 12 Stars’ (2006.) bio je ključan za predstavljanje rušenja pojmova i navika black metal glazbe. Postavili su jedan zanimljiv miks melankolične i psihodelične kaskadijske atmosfere (elementi prirode, poput bendova Liturgy, Agalloch…).

Taj album ih je svrstao u jedne od najcijenjenijih bendova u ekstremnoj glazbi. Neupitan je utjecaj norveških velikana black metal glazbe poput Emperora i Burzuma, no u samom startu su odbacili vizualne black metal elemenate.

U svojoj glazbi uspijevaju spojiti black metal, crust, indie rock i ambijentalnu glazbu, a iza sebe imaju šest studijskih albuma, od koji je posljednji, ovogodišnji, ‘Thrice Woven’, čiji je službeni datum izlaska 22. rujna.

Braći Weaver ove se godine na gitari pridružio i novi član, Kody Keyworth, a najavljeni album trebao bi bend vratiti na ‘stare staze’, pa bi se između redaka dalo pročitati da će se bend koncertno držati starijih pjesama.

ČLANOVI:

Aaron Weaver (bubanj, gitara, synth)
Nathan Weaver (gitara, vokali)
Kody Keyworth (gitara)

DISKOGRAFIJA:

2004. Wolves in the Throne Room (demo)
2005. Demo (demo)
2006. Diadem of 12 Stars
2007. Two Hunters
2009. Live at Roadburn 2008 (live)
2009. Malevolent Grain EP
2009 Black Cascade
2011. Celestial Lineage
2013. BBC Session 2011 Anno Domini EP
2014. Celestite
2014. Turning Ever Towards the Sun (live at Neudegg Alm)
2017. Thrice Woven

WIEGEDOOD (Belgija)

Mladi, ali ljuti i opasni belgijski black metal trio ‘Wiegedood’ otvorit će koncert. Iza sebe imaju dva studijska albuma. Prvi ‘De doden hebben het goed’ iz 2015. i ovogodišnji nastavak ”De doden hebben het goed II’, koji će ujedno i predstaviti zagrebačkj publici.

Više informacija o programu Vintage Industriala:

www.vintageindustrial-bar.com

www.facebook.com/vintageindbar

www.twitter.com/VintageIndBarZg

www.instagram.com/vintageindzagreb

Komentiraj