WinDays17

WINDAYS17 Early bird prijave za konferenciju traju do 26. veljače

Sedamnaesto izdanje Microsoft WinDays konferencije namijenjeno je predstavnicima gospodarstva, javne uprave, ICT stručnjacima, poduzetnicima te pripadnicima akademske zajednice i medija.

Najveći susret stručnjaka iz businessa, marketinga i IT industrije u Republici Hrvatskoj održat će se od 25. do 28. travnja na lokaciji Valamar Isabella Island Resort, na otoku Sveti Nikola u neposrednoj blizini Poreča. Early bird prijave za konferenciju, koje predstavljaju povoljnije cijene kotizacija traju do 26. veljače 2017. godine.

U poslovnom dijelu konferencije WinDays17, od 25. do 26. travnja, sudionici će dobiti vrijedne savjete i informacije o tome kako angažirati korisnike putem novih proizvoda i usluga, kako optimizirati poslovanje i transformirati svoj proizvod te kako osnažiti zaposlenike s novim alatima i uvidima. Tehnološki dio Konferencije donosi novosti i trendove iz IT svijeta, u čemu će uživati mnogobrojni ‘IT-jevci’ od 26. do 28. travnja.

Lani je tijekom konferencije Technology WinDays održano 127 predavanja te je gostovalo više od 10 stranih predavača, a ove je godine cilj organizatora okupiti još veći broj predavača iz Europe i svijeta koji su MVP stručnjaci u svojim područjima.

Poseban naglasak tehnološkog dijela Konferencije, koji će se održati od 26. do 28. travnja 2017. godine u Gradu Poreču, bit će na temu sigurnosti informacijskih sustava, upravo radi nedavnih pojačanih i sveprisutnih prijetnji u domenama kibernetičke sigurnosti. To uključuje zaštitu informacija i podataka te informacijskih sustava u cjelini koja se provodi u tri faze, a to su zaštita, detekcija i odgovor na prijetnju. Microsoft će tako predstaviti tehnologiju u oblaku Intelligent Security Graph za prediktivnu analitiku pomoću koje svaki korisnik može vrlo brzo odgovoriti na prijetnju, a ona se primjenjuje za zaštitu korisničkih uređaja, identiteta, poslužitelja, usluga u oblaku, odnosno, integrirana je u većinu Microsoft proizvoda. Također će biti predstavljeni noviteti u samim proizvodima, te načini kako navedene nove tehnologije iskoristiti kako bi tvrtkama i pojedincima omogućile da postignu više.

Za vrijeme trajanja nominacija za predavače tehnološkog dijela, tim kojeg čini deset stručnjaka iz različitih područja tehnologije, evaluirat će i ocijeniti prikupljene nominacije te će tijekom druge polovice veljače pokrenuti objavu programa predavanja. Predavanja koja se posebno istaknu, bit će objavljena i ranije.

“Kao i dosadašnjih godina, sudionicama WinDays Technology konferencije ćemo osigurati najaktualniji sadržaj uz vrhunske predavače. Vjerujem da će tim odabrati one teme koje su najzanimljivije i najkvalitetnije te da ćemo i ove godine nastaviti tradiciju visokih prosječnih ocjena predavanja na WinDaysima. Poseban naglasak na predavanjima će biti na načinima kako tehnologija pomaže svojim korisnicima u digitalnoj transformaciji te će predavanja biti razvrstana u četiri kategorije – angažiranje korisnika, transformacija proizvoda, optimizacija poslovanja i osnaživanje zaposlenika. Obzirom da će i dalje naglasak biti na tehnologijama oblaka koje korisnicima omogućavaju jednostavnije i agilnije iskorištenje tehnologije te svakodnevno neka nova funkcionalnost ili tehnologija u oblaku postane dostupna, u tom području očekujem najviše prijava”, rekao je Igor Pavleković, direktor Technology konferencije te dodao kako dosadašnji smjerovi predavanja ostaju nepromijenjeni, pa će se svi sudionici jednostavno moći snaći i pronaći ona predavanja koja su im najzanimljivija.

Inače, prilikom podnošenja nominacija ključno je dati tri informacije o samom predavanju – naslov, opis predavanja i ključne riječi. Lista ključnih riječi je proširena ključnim riječima predavanja poput npr. ”open source“, “primjena u praksi“, “inovativnost“, “preobrazba proizvoda“ i “optimizacija poslovanja“. Svako predavanje može imati više ključnih riječi, samo je potrebno voditi računa da se ne označe sve ključne riječi koje su na raspolaganju, već samo one relevantne za nominirano predavanje.

Svakoj osobi koja želi sudjelovati u nominacijama, organizatori preporučuju da to učini što ranije, jer će u slučaju da nominacija bude odbijena imati dovoljno vremena za analizu pogrešaka prilikom nominacije kao i za prijavu nove nominacije za neko drugo predavanje prije isteka roka.

windays-technology-predavanje
Jedno od predavanja na WinDays Technology konferenciji

“Prošlogodišnja rekordna posjećenost WinDays konferencije potvrdila je da su WinDaysi već godinama najvažnije mjesto okupljanja ljudi iz različitih branši, koji ovdje grade mrežu kontakata, ostvaruju nove suradnje te dobivaju informacije o tome kako iskoristiti moć tehnologije za vlastiti uspjeh. U tom smjeru nastavljamo i u 2017. godini. Na prethodnoj WinDays konferenciji naglasak je bio na pokretanju ideja, a ove ćemo se godine fokusirati na njihovu implementaciju, odnosno na iskorištavanje potencijala, o čemu će se govoriti na brojnim zanimljivim i aktualnim predavanjima i okruglim stolovima. Prošle godine smo prvi put održali Konferenciju na otoku sv. Nikola u Poreču i dojmovi su vrlo dobri. Recimo da imamo otok rezerviran samo za posjetitelje WinDaysa te stoga ostajemo na istoj lokaciji”, izjavio je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Novosti o WinDays17 konferenciji moći ćete redovito pratiti na komunikacijskoj platformi www.windays.hr i na društvenim mrežama Facebooku, Twitteru, YouTubeu i LinkedINu.

Drugu godinu zaredom Konferencija se održava na otoku Sv. Nikola na kojem je prošle godine za vrijeme Konferencije sudjelovalo oko 1 700 osoba.

windays17-porec-sv-nikola
Otok Sv. Nikola u porečkom akvatoriju

wd17_logo

Komentiraj