Wimbledon na jedan dan seli u Umag

EPA

Wimbledon na jedan dan seli u Umag jer će bivši pobjednici u All England Clubu, Goran Ivanišević, Pat Cash i Richard Krajicek, nastupiti u srijedu navečer na velikom egzibicijskom meču na umaškom ATP turniru.

“Nakon spektakularne egzibicije otvorenja, pripremili smo još jednu večer punu smijeha i zabave za naše posjetitelje. Nastavljamo trend s dolaskom teniskih legendi i pri tome pokušavamo biti kreativni, pa svake godine podižemo ljestvicu kako bismo dali publici zanimljiv sadržaj i drago nam je da oni to prepoznaju”, naglasio je predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj, dodavši kako nakon prošlogodišnje egzibicije na kojoj je Goran Ivanišević ugostio svog dugogodišnjeg prijatelja Agassija, ni ovogodišnja neće biti manje spektakularna.

“Legende svjetskog tenisa osvojit će publiku svojim prepoznatljivim potezima kojima su godinama osvajali brojne naslove. No, ovoga puta u potpuno drugačijem i zabavnom duhu”, dodao je Korotaj.

Goran Ivanišević najavio je puno dobre zabave i poručio kako večeras sigurno neće biti dosadno:  “Što očekivati? To ne znam ni ja. Svašta! Očekujte neočekivano. Ne planiram unaprijed, već me inspiracija uhvati na terenu, ali s ovom dvojicom na terenu sigurno neće biti dosadno.

Richard ima servis kao iz snova, a Pat je jedan od najboljih igrača u povijesti na voleju, kako ih on igra to je prava umjetnost, tako da svi koji vole tenis i oni koji žele naučiti kako se igraju voleji, trebaju doći pogledati Casha uživo”.

Australac Pat Cash (52), pobjednik Wimbledona iz 1987. godine, danas je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih teniskih komentatora te se ujedno bavi i trenerskim poslom.

“Bio sam u Hrvatskoj prvi put 1985. godine kada sam s Australijom igrao Davis Cup protiv tadašnje Jugoslavije. Igralo se u Splitu, a jedan od skupljača loptica tada je bio upravo Goran Ivanišević. Naravno, tada to nisam znao, ali mi je Goran sada to ispričao.  Rekao mi je i da je bio ponosan zbog toga. I večeras očekujem isti tretman, dakle da mi Goran nosi loptice”, našalio se Australac.

Napomenuo je i kako svojim igračima, kada ih želi naučiti kako servirati, obavezno pokazuje video s Ivaniševićevim i Krajicekovim servisima, jer oni su njegovi idoli kada je u pitanju taj element igre.

“Nadam se samo da će večeras biti malo popustljivi prema meni jer teško je vraćati njihove servise”, dodao je Cash.

Nizozemac Richard Krajicek (45), slavio je u Wimbledonu 1996. godine i gledateljima u Umagu prezentirat će zašto nosi titulu jednog od najboljih servera svih vremena.

“S Goranom je uvijek jako zabavno na terenu, uvijek smisli nešto urnebesno. Znam to jer smo igrali zajedno i nedavno u Wimbledonu u turniru legendi. Doduše, tamo je bio malo nervozan jer je htio pobijediti, ali vjerujem da će večeras biti malo opušteniji”, kazao je Nizozemac.

Komentiraj