Wimbledon: Marin Čilić prosuo 2-0 u setovima protiv Daniila Medvjedeva, Federer ušao među 16

Marin Čilić je poražen u šesnaestini finala Wimbledona od drugog tenisača svijeta, Rusa Daniila Medvjedeva sa 3-2 u setovima. Čilić, trenutno 37. igrač svijeta, je vodio 2-0 u setovima, ali nakon toga u sljedeća tri seta ruski je tenisač dominirao i Čiliću ostavio ukupno tek osam gemova.

Prvi set Čilić je dobio u tie breaku, do 6-6 se došlo nakon što je Čilić u šestom a Medvjedev u sedmom gemu napravio break. U 13. gemu Čilić nijednom nije gubio servis, Rus dva puta.

U drugom je setu Čilić izdominirao kroz dva breaka, prvi u trećem gemu a drugi u devetom za 6-3. Do 2-2 u trećem setu Čilić je bio u egalu, a onda izgubio tri servisa za redom, usput vratio samo jedan, za 6-3 ruskog igrača. Kod tih 2-2 dogodila se neobična situacija: Čilić je, nakon svog winnera, pozvao challenge za prethodnu loptu Medvjedeva. Challenge je pokazao da je lopta ruskog igrača bila dobra, Čilić je izgubio poen, a nakon toga je sve krenulo loše.

Četvrti set nastavljen je u istom tonu, Čilić je odmah izgubio servis, ukupno četvrti u nizu a Medvjedev je prednost jednog breaka zadržao do kraja seta za 6-3 i 2-2 u setovima.

Odlučujući set je donio nastavak dominacije Medvjedeva. Čilić je izgubio prva dva svoja servisa, Rus je odjurio na 5-0 a hrvatski je tenisač jednim breakom tek ublažio poraz.

Daniil Medvjedev će u osmini finala igrati protiv Poljaka Huberta Hurkacza (ATP 18.)

Roger Federer je prošao u osminu finala pobjedom protiv 34. igrača svijeta Camerona Noirea sa 3-1 u setovima (6-4, 6-4, 5-7, 6-4). Osmerostruki osvajač Wimbledona će za prolaz u četvrtinu finala igrati protiv Talijana Lorenza Sonega, trenutno 27. igrača svijeta.

Komentiraj