EPA/HANNAH MCKAY

WIMBLEDON Čilić uvjerljivo do četvrtog kola preko kvalifikanta Lacka

‘Prvi reket’ Hrvatske Marin Čilić u subotu je uvjerljivo zaključio meč trećeg kola Wimbledona protiv slovačkog kvalifikanta Lukaša Lacka, svladavši ga sa 6:3, 6:3 i 6:4 nakon sat i 50 minuta na terenu. Susret je počeo još u petak, ali prekinut je zbog kiše pri rezultatu 6:3, 6:3, 0:1. Čiliću je u sunotu trebalo svega pola sata igre da zaključi meč i izbori četvrto kolo.

Drugi je to međusobni susret Čilića i Lacka, a hrvatski tenisač je stopostotan. O dominaciji Čilića protiv Lacka u susretu trećeg kola Wimbledona govori i podatak da je Čilić izborio čak 21 break priliku, dok je servis Lacku, koji je u prošlom kolu izbacio Ivu Karlovića, oduzimao pet puta. Slovak je imao samo jednu break priliku, koju je i iskoristio.

Čilić je servirao ukupno 19 aseva (naspram dva Lacka) te napravio dvije dvostruke pogreške. Ubacio je 65% prvog servisa, te osvojio 98% poena nakon ubačenog prvog servisa. Imao je i 44 winnera, 30 više od slovačkog kvalifiknta. Ukupno je osvojio 104 poena.

U 4. kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz ogleda između petog nositelja Japanca Keija Nishikorija i Rusa Andreja Kuznjecova.

Komentiraj