Will Smith bi trebao glumiti oca Serene Williams. Cijela stvar je sada na sudu

Jedan od najiščekivanijih filmova u 2021. godini trebao je biti „King Richard“, priča o Richardu Williamsu, ocu tenisačica Serene i Venus Williams, kojeg je trebao glumiti Will Smith. Film se trebao početi snimati ovog ljeta ali se to još neće dogoditi zbog pandemije koronavirusa. Međutim, najnoviji događaji govore da je pitanje hoće li se taj film uopće snimati. Naime, dvije kompanije TW3 Entertainment i Power Move Multi Media podigle su tužbu protiv kompanije Warner Bros, Richarda Williamsa i Overbrook Entertainmenta, kompanije u vlasništvu Willa Smitha. U tužbi navode da su oni otkupili prava na ekranizaciju života Richarda Williamsa te da će prihvatiti snimanje filma u produkciji kompanije Warner Bros. jedino ako će veli dio profita pripasti njima.

Na početku se navodi kako je tužitelj u dobroj vjeri i s potpisanim ugovorom želio prenijeti ovu nevjerojatnu priču u vizualnu umjetničku formu ali su se susreli s pohlepom tuženih koji nisu poštivali činjenicu da tužitelj ima prava na ekranizaciju ove priče. Kako je došlo do ove priče? Richard Williams je prije Venus i Serene Williams dobio petero djece u prethodnim brakovima. Jedna od njih je 47-godišnja Chavoita LeSane za koju je prije dvije godine objavljeno da ju je otac opunomoćio te time raspolaže njegovim vlasništvom. Prije šest godina Richard Williams objavio je knjigu „Black and White: The Way I See It“, svoju biografiju čija im je prava, tvrde tužitelji, Chavoite LeSane prodala za 10 tisuća dolara, što je doista mali novac. Ujedno, Chavoita LeSane je radila i na prvoj verziji scenarija za film temeljen na ovoj knjizi.

Kompanije TW3 Entertainment i Power Move Multi Media tada započinju razgovore sa kompanijom Warner Bros kako bi im prodali prava na ekranizaciju knjige te kako bi ih se u filmu navelo kao vlasnike prava na ekranizaciju knjige. Tužitelji tvrde kako je postignut dogovor koji po zakonu ima težinu ugovora iako nikada nije potpisan. U tim razgovorima, tvrde tužitelji, kompaniji Warner Bros predočeni su dijelovi knjige i ideje kako bi ekranizacija trebala izgledati.

Međutim, Richard Williams nakon toga prodaje prava na ekranizaciju svoje životne priče kompaniji Star Thrower Entertainment za milijun dolara a oni odmah odlaze kod Willa Smitha da im se pridruži u ovom projektu, što on i prihvaća. Sve to pod pokroviteljstvom kompanije Warner Bros. Da, i kompanija Star Thrower Entertainment je zbog toga među tuženima. Kompanije TW3 Entertainment i Power Move Multi Media time ispadaju iz igre i zato su podigle tužbu u kojoj tvrde da je Warner Bros raskinuo dogovor koji je postignut i koji ima težinu potpisanog ugovora te sada traže da ih se obešteti. Čini se da se film „King Richard“ neće tako brzo početi snimati.

 

Komentiraj