EPA

WILKOMMEN Unatoč graničnoj kontroli Njemačka prima izbjeglice

Izbjeglice će nastaviti stizati u Njemačku unatoč odluci vlade da privremeno uvede granične kontrole, a nove mjere ne utječu na pravo na azil za osobe koje su progonjene, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik njemačke vlade.

“Privremene granične kontrole ne znače potpuno zatvaranje granica – to je nešto sasvim drugo. Izbjeglice će nastaviti stizati u Njemačku”, rekao je Steffen Seibert na konferenciji za novinare te dodao kako se vlada nada da će se proces ulaska migranata i izbjeglica odsad odvijati mirnije.

 

  • “Naša načela nisu se izmijenila – i dalje nas vodi humanost i pravo na zaštitu politički progonjenih i ratnih izbjeglica”, kazao je te dodao da će se kancelarka Angela Merkel u utorak sastati s premijerima 16 njemačkih saveznih država, predsjednikom njemačkog Saveznog ureda za migracije i izbjeglice (BAMF) i nekim ministrima u vladi te s njima razgovarati o azillu i o izbjegličkoj politici.

 

Kancelarka će u utorak u Berlinu razgovarati s austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom o tomu na koji se način nastaviti nositi s izbjegličkom krizom, a na dnevnom redu njemačkoga kabineta u utorak poslijepodne bit će iste točke dnevnog reda.

Komentiraj