Wienerberger i Zagrebački Arhitektonski fakultet promiču energetsku učinkovitost

Wienerberger, facebook.com, ZAF

Zagrebački Arhitektonski fakultet u suradnji s glavnim sponzorom Wienerbergerom te ostalim sponzorima organiziraju stručni skup pod nazivom ‘Energetski visoko učinkovite zgrade – projektiranje i izvedba novih te cjelovita sanacija postojećih zgrada’.

Predavanja će se održati 23. veljače od 9 do 18 sati, a predavači su renomirani domaći i inozemni stručnjaci koji će svojim znanjem i bogatim iskustvom doprinijeti podizanju svijesti o važnosti energetske učinkovitosti.

O propisima i smjernicama iz područja energetske učinkovitosti zgrada, modeliranju i optimiranju energetske učinkovitosti pri projektiranju novih i cjelovitoj energetskoj sanaciji zgrada te materijalima i proizvodima za postizanje energetski visokoučinkovitih zgrada izlagat će profesori Arhitektonskog, Rudarsko-geološko-naftnog i Građevinskog fakulteta te slovenskog Gradbenog instituta ZRMK uz stručnjake domaćih i međunarodnih tvrtki Wienerberger, Knauf-Insulation, Schöeck, Profine Croatia, Alukonigstahl, AGC Flat Glass Adriatic, Velux Hrvatska, Robert Bosch i Planetaris.

“Suradnja Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i glavnog sponzora Wienerbergera u organizaciji ovog stručnog skupa nastavak je višegodišnje uspješne suradnje. Arhitektonski fakultet kroz edukaciju i ostale aktivnosti djeluje na području promicanja energetske učinkovitost u zgradarstvu pa je stoga cilj ovog stručnog skupa okupiti renomirane predavače te prepoznate domaće i međunarodne tvrtke koje su vodeće u ovom području”, poručio je doc.dr.sc. Zoran Veršić sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta.

g fakulteta
Doc.dr.sc. Zoran Veršić

“Predavanje će se posebno fokusirati na detalje izvedbe energetski visokoučinkovitih zgrada i njihovih termotehničkih sustava u odnosu na primjenu alternativnih sustava i obnovljivih izvora energije s izvedenim primjerima. Energetska učinkovitost nije samo pitanje uštede financijskih sredstava, već dalekosežno čuva okoliš i kreira ugodnu atmosferu u stambenom prostoru. Teme su izuzetno važne za razvoj suvremene gradnje u Hrvatskoj”, izjavio je Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu.

Prijave za stručni skup i ostale obavijesti potražite na www.arhitekt.hr.

Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu
Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu
Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu
Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu
[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]