Wienerberger i Građevinski fakultet surađuju na Croskills projektu

Do kraja ljeta diljem Republike Hrvatske će se održati projekt Croskills edukacija, namijenjen domaćim radnicima koji će moći besplatno steći vještine potrebne za kvalitetnu gradnju, energetsku obnovu i izgradnju niskoenergetskih zgrada.

Svaki radnik koji prođe edukaciju na najmodernijim materijalima za građenje, postat će dio registra kvalificiranih radnika u građevini.

“Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja definiralo je ‘Pravilnik o sustavu izobrazbe i certificiranja građevinskih radnika koji ugrađuju dijelove zgrade koji utječu na energetsku učinkovitost u zgradarstvu’ koji bi uskoro trebao ići u primjenu, a obuhvaća obveznu certifikaciju radnika te registar. Može se reći da su radnici zapravo priučeni novim tehnologijama ili ih uopće ne koriste. Na primjer, mi ih obučavamo upotrebom najnovije tehnologije Wienerberger opeke kojom se grade E4 kuće i hvala im na donaciji te pomoći njihovih inženjera koji su dali recenzije teorijskih materijala”, rekao je Bojan Milovanović, jedan od suradnika na projektu Croskills i docent na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

“Wienerberger pridaje značaj edukaciji, kako unutar kompanije, tako i na tržištu radne snage, gdje za to postoji velika potreba. Energetska učinkovitost je sadašnjost i budućnost gradnje”, izjavio je Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu.

Besplatne edukacije u travnju: 25. i 26. Osijek, 28. i 29. Požega. U svibnju: 3. i 4. Osijek, 5. i 6. Karlovac, Pula, Čakovec i Garešnica, 12. i 13. Bedekovčina, Zagreb i Sisak, 16. i 17. Osijek te 19. i 20. Slavonski Brod.

Više informacija na http://www.croskills.hr/.

Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu
[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]