‘Who the Fuck is Tinky Winky?!’: Stjepan Šandrk izlaže u Galeriji Forum

U zagrebačkoj Galeriji Forum u petak se otvara izložba Stjepana Šandrka ‘Who the Fuck is Tinky Winky?!’.

Na njegovim novim slikama miješaju se prizori iz virtualne stvarnosti s prizorima iz masovnih medija i onima iz realnosti. Na se taj način, kroz slikarstvo, briše granica stvarnosti i fikcije, relativizira se mogućnost naše percepcije i našeg djelovanja u svijetu.

“Šandrkova platna nisu nikakav društveni komentar dnevne politike ili utjecaja tehnologije na našu svijest ili na ekonomski sustav […] Sve dihotomije kao što su, primjerice, ‘prirodno i umjetno’, ‘slika i stvarnost’ ili ‘istinito i lažno’, proizlaze iz naše svijesti, koja je i sama svojevrsna projekcija”, naveo je voditelj Galerije Forum Feđa Gavrilović u predgovoru izložbe.

Izložba ostaje otvorena do subote, 6. studenog.

Stjepan Šandrk rođen je 1984. godine u Osijeku. Diplomirao je na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2006. godine u klasi Igora Rončevića. Godine 2015. doktorirao je na istoj Akademiji.

Dosad je izlagao na 20 samostalnih i na više od 50 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada, uključujući nagradu publike [email protected] 2012., nagradu Ex aequo 22. Slavonskog bijenala 2010. te nagrade Hrvatske gospodarske komore i Vijeća profesora ALU-a za najuspješnijeg diplomanta 2006. godine.

 

Komentiraj