‘White Shark’ je odlučio zaštititi morske pse i predvoditi ekološke akcije

Screenshot YouTube

‘White Shark’ je udružio snage s poznatom organizacijom za zaštitu prirode International Union for Conservation of Nature (IUCN) kako bi dodatno zaštitio morske pse i proveo cijeli niz ekoloških akcija, prenosi ictbusiness.info.

Poznati gaming brand je nedavno postao partner organizacije IUCN, a nakon tog su otkriveni planovi za trogodišnju kampanju ‘Let’s care about each other’.

‘White Shark’ će biti glavni organizator niza akcija usmjerenih na zaštitu morskih pasa, očuvanje mora i oceana, a projekti će uključivati aktivnosti kao što su čišćenje mora i obale, edukacije, poticanja ekološke svijesti i korištenja recikliranih materijala.

Glavni ambasador iz znanstvene zajednice je dr. sc. Alen Soldo, profesor na Fakultetu oceanografije u Splitu i jedan od najvećih znanstvenih autoriteta za morske pse na području Mediterana. Ističe se da u Jadranskom moru živi oko 60 vrsta morskih pasa od kojih su brojne ugrožene.

Ambasodor iz svijeta sporta je Vanja Peleš, svjetski prvak u ronjenju na dah i veliki zagovornik zaštite okoliša, među prvima se projektu kao ambasador priključio i Ribafish, naš poznati food bloger, novinar, edukator, ekološki aktivist.

‘White Shark’ se također uključio i u ekološki pokret Rezolucija Zemlja te će na proljeće 2023. godine biti partner akcije čišćenja mora na nekoliko lokacija na jadranskoj obali.

Kampanja i akcija ‘Let’s care about each other’ će biti predstavljena na društvenim mrežama, ‘White Shark’ će nastojati izbaciti plastiku iz pakiranja svojih proizvoda te više koristiti reciklirane sirovine.

Komentiraj