WhatsApp testira funkciju koja će se svidjeti korisnicima Androida! Pogledajte što je novo

WhatsApp već nekoliko mjeseci testira novu funkciju koja će omogućiti korisnicima da se povežu svoj korisnički račun sa dodatnim uređajima te nastave slati i primati poruke bez da im je primarni smartphone uređaj online.

Nova funkcija dolazi svim korisnicima WhatsAppa s najnovijom nadogradnjom aplikacije na Android i iOS uređajima.

Dosad su korisnici morali držati svoje primarne smartphone uređaje online, prije nego li su mogli nastaviti s korištenjem aplikacije primjerice na povezanom web pregledniku s računala.

Omogućavanjem te nove značajke na vašem uređaju, morate odabrati opciju označeno kao “Beta”.

Jednom kad se značajku omogući, bit ćete odspojeni sa svih uređaja prije ponovnog povezivanja s novim uređajima.

Nakon novog povezivanja, aplikacija se u biti ponaša kao i prije, a razlika je u tome što ćete moći biti na chatu bez obzira je li vaš primarni uređaj online ili ne. Osim toga, poruke i pozivi su i dalje end-to-end šifrirani.

Korisno kod gubitka mobitela ili ako se potroši baterija

S tom funkcijom, povezani uređaji moći će dobivati i slati poruke do 14 dana nakon što primarni uređaj ode offline. TO može biti korisno u situacijama gubitka mobitela, ili jednostavno ako se mobitelu potroši baterija.

Na iOS uređajima, nažalost postoje i ograničenja na iOS-u, koji ne dozvoljava brisanje poruka ili razgovora s povezanih uređaja. Drugo ograničenje jest i da ne možete povezati korisnički račun s tabletom ili još jednim mobitelom u iOS-u.

Ako želite isprobati novu WhatsAppovu funkciju, nadogradite aplikaciju na najnoviju verziju, odaberite meni označen s “tri točkice”, a nakon toga “Linked devices” (povezani uređaji) te uključite navedenu opciju, donosi Zimo.

Komentiraj