WhatsApp najavio uvođenje značajke uređivanja. Korisnik će imati 15 minuta u kojima može ispraviti grešku ili sadržaj u poslanoj poruci

WhatsApp je najavio značajku uređivanja koja korisnicima omogućuje promjenu poruka do 15 minuta nakon što su poslane. Usluga za razmjenu poruka u vlasništvu Mete počela je globalno uvoditi funkciju uređivanja i trebala bi postati dostupna svim korisnicima u nadolazećim tjednima, objavila je platforma u objavi na blogu.

Poruke koje su uređene imat će obavijest “uređeno” prikazanu uz njih, iako povijest uređivanja neće biti prikazana tako da korisnik ne može vidjeti što je pisalo u postu  prije nego što je izmijenjen.

Značajka se može aktivirati pritiskom na poruku i odabirom “uredi” iz skočnog izbornika koji se pojavi. Ranije je jedini način da se ispravi poruka poslana na brzinu ili koja sadrži pogrešku bio da se izbriše i pošalje nova, pri čemu su primatelji bili upozoreni na tu činjenicu tako što je uklonjena objava zamijenjena izrazom: “Ova poruka je izbrisana.”

“Od ispravljanja jednostavne pravopisne pogreške do dodavanja dodatnog konteksta poruci, uzbuđeni smo što vam možemo omogućiti veću kontrolu nad vašim razgovorima. Sve što trebate učiniti je dugo pritisnuti poslanu poruku i odabrati ‘Uredi’ iz izbornika do 15 minuta nakon toga,” rekao je WhatsApp.

Konkurentske aplikacije kao što su Telegram i Signal već omogućuju korisnicima uređivanje poruka, dok je Twitter prošle godine uveo mogućnost uređivanja tweetova odabranim korisnicima. Twitter nudi značajku uređivanja pretplatnicima na svoju uslugu Twitter Blue, dajući im 30-minutni prozor za uređivanje tweeta nakon što je poslan.

Osnivač i izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, označio je promjenu WhatsAppa na svojoj Facebook stranici, pokazujući poruku koja je promijenjena iz “Beast of luck!” na “Best!”

Facebook, također u vlasništvu Mete, počeo je uvoditi mogućnost uređivanja objava i komentara prije desetak godina. Instagram korisnicima omogućuje uređivanje objava, ali ne i komentara.

Meta je upletena u spor s vladom Velike Britanije oko svoje najpoznatije značajke: end-to-end enkripcije, koja osigurava da samo primatelj i pošiljatelj mogu vidjeti poruke. Prošlog mjeseca WhatsApp i Signal potpisali su otvoreno pismo u kojem upozoravaju da bi prijedlog zakona o online sigurnosti mogao potkopati privatnost i sigurnost Velike Britanije, rekavši da zakon “ne pruža eksplicitnu zaštitu za enkripciju” jer bi mogao ovlastiti regulatora komunikacija da zahtijeva od tehnoloških tvrtki da oslabe sustave enkripcije radi borbe protiv terorizma ili sadržaja seksualnog zlostavljanja djece, piše Guardian

Komentiraj

nacional banner
nacional banner