Wentworth Miller se ne vraća u “Zakon braće”, ne želi glumiti heteroseksualce

Početkom godine, predsjednik kompanije Fox Entertainment, Michael Thorn izjavio je kako postoji mogućnost snimanja nove sezone serije „Zakon braće“ (Prison Break). Do sada je snimljeno pet sezona, prikazivanje posljednje sezone okončano je u svibnju 2017. godine. Ipak, ako dođe do snimanja šeste sezone, u njoj neće glumiti Wentworth Miller, jedan od dvojice glavnih glumaca. U nedjelju je na Instagramu objavio “I’m out. Of PB. Officially”. Razlog? Ne želi glumiti heteroseksualne likove.

Wentworth Miller je prije sedam godina, nakon mnogih nagađanja, priznao da je homoseksualac. Na početku objave on je osudio nasilništvo nad članovima LGBT zajednice pa i ono kada se na njegovim društvenim mrežama objavljuju nasilničke poruke koje se ne odnose samo na njega već i na sve one koji ga podržavaju. Nakon što je objavio da ga više neće biti u seriji „Zakon braće“ naveo je i razlog tome. „Ne želim više glumiti heteroseksualce. Njihove priče već su puno puta ispričane“. S obzirom da shvaća kako je serije popularna te ima veliku bazu obožavatelja, dodao je „Shvaćam da je ovo razočaravajuće. Žao mi je“.

Na tu objavu reagirao je Dominic Purcell koji u seriji „Zakon braće“ glumi njegovog brata. „Buraz, bilo je zabavno. Kakva je to luda vožnja bila. Podržavam te i shvaćam tvoje razloge. Drago mi je da si tako odlučio, i zbog svog zdravlja i zbog istine“. Sarah Wayne Callies, koja u seriji glumi zatvorsku liječnicu, također ga je podržala i pri tom objavila „za sve obožavatelje, znajte: glumačka postava ‘Zakona braće’ je prijateljski nastrojena spram LGBT osoba“.

Komentiraj