WEMBLEY Engleska bolja od Francuske, ali nogomet je bio u drugom planu

Na Wembleyju je u utorak, u prijateljskoj utakmici, Engleska slavila protiv Francuske sa 2:0, ali nogomet je ostao u drugom planu. Utakmica se odigrala samo četiri dana nakon terorističkih napada na Pariz, a francuski nogometaši za to su vrijeme igrali prijateljski dvoboj s Nijemcima. Tri eksplozije odjeknule su i ispred Stade de france, pri čemu je poginulo troje ljudi.

Očekivalo se kako će zbog cijele situacije Francuska otkazati gostovanje u Engleskoj, ali čelni ljudi francuskog nogometa odlučili u kako bi tako samo išli na ruku teroristima. Izašli su tako večeras na Wembley, gdje su zajedno s okupljenim mnoštvom odali počast poginulima iz Pariza i pokazavši solidarnost i zajedništvo.

Cijeli je stadion pozdravio intoniranje francuske himne, igrači su bili vidno emocionalni. Uoči utakmice, princ William i izbornici obiju reprezentacija položili su na travnjaku cvijeće u spomen na žrtve terorističkog napada.

Iako je nogomet bio u potpuno drugom planu, on se večeras igrao. Obje su reprezentacije ušle u susret u blagom grču, ali on je ubrzo potpuno nestao. Prilika je bilo sa obje strane, ali Englezi su bili konkretniji. Poveli su u 39. minuti prekrasnim zgoditkom Allija sa dvadesetak metara. Bio je to njegov prvi nastup u početnoj postavi Engleske, i prvi pogodak.

Konačan rezultat postavio je Wayne Rooney iz voleja. Ogroman pljesak dobio je Lassana Diarra prilikom ulaska u igru. Njegova rođakinja poginula je u petak u napadima.

https://www.youtube.com/watch?v=7cLKrUwZLzY

Komentiraj