#WeLoveSound: Zagreb dobiva festival elektronske glazbe

FaH

Kulturna ponuda grada Zagreba uskoro će biti bogatija za još jedno događanje, festival elektronske glazbe #WeLoveSound, koji u četiri zagrebačka kluba 2. i 3. lipnja dovodi neke od najtraženijih DJ zvijezda današnjice.

U ime organizatora, promidžbene agencije Sonus, festival je u petak u klubu Johann Franck najavio direktor Dalibor Oliver Zjačić.

Istaknuo je kako je riječ o velikom glazbenom događanju kojemu je cilj Zagreb pretvoriti u jednu od europskih metropola koje u svojoj ponudi imaju i kvalitetan program elektronske glazbe koji će obogatiti lokalnu glazbenu scenu, ali i svojim međunarodnim karakterom turističku ponudu Zagreba.

Festival će se održati 2. i 3. lipnja u četiri zagrebačka kluba, Johann Franck, The Best, Boogaloo i Opera, a osim četiri klupska događanja, festivalski program obuhvaća i party na otvorenom, koji će se održati na prostorima Sportskog centra Mladost na Savi, uz zaključni nezaobilazni after-party.

Namjera je projekt razvijati kroz duže razdoblje kako bi se festival dugoročno razvio u jedno od središnjih događanja za urbanu i kvalitetnu elektronsku glazbu, napomenuo je Zjačić.

“Za to je potrebna pametna strategija i postupno ulaganje velikog truda i rada”, istaknuo je.

Jedan od partnera na projektu je Grad Zagreb. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić istaknuo je kako taj ured, “kad je u pitanju kultura grada, pokušava sve ono što se na kulturnom polju posljednjeg desetljeća događa u Zagrebu promatrati kao jedan element kulturne industrije, koja potiče razvoj, donosi novac i privlači turiste”.

“Na tom smo tragu otvoreni za sve ideje koje mogu obogatiti kulturnu ponudu grada”, rekao je.

Istaknuo je da se festival odvija na samome početku zagrebačkog kulturnog ljeta, “koje posljednjih godina proizvodi nekoliko stotina događanja, koja su samo prošlog ljeta privukla više od 200 tisuća posjetitelja, od čega su više od 30 posto činili stranci”.

“Zbog toga smo mi u Gradskom uredu otvoreni za upravo takve projekte, da bismo s jedne strane ponudili kvalitetne kulturne sadržaje Zagrepčanima, ali isto tako i da bismo postali međunarodno središte različitih kulturnih događanja kao što je ovo”, poručio je.

Što se tiče festivalskog line-upa, zasad su kao perjanice najavljeni hip-hoper Loco Dice, pionir tehno glazbe Chris Liebing, cijenjena njemačka tehno i house umjetnica tINI, “glazbeni čarobnjak” Timo Maas, utemeljitelj slovenskog tehna Valentino Kanzyani i “strastveni raver” Enzo Siragusa.

Na festival dolaze i Rossko, Felver, Mimi, Labud, Homeboy, Mariano Mateljan, Jogarde te Ivan Mastermix, a organizatori najavljuju redovito ažuriranje podataka o gostima, kako se bude popunjavao line-up.

Prodaja karata počinje u ponedjeljak 3. travnja u sustavu Entrio. Cijene karata ovisit će o klubu i programu a kretat će se od 50 do 150 kuna, dok će početna cijena festivalske ulaznice iznositi 70 kuna, a prvih 500 ulaznica imat će ulaz i u finalni afterparty.

Komentiraj