Weinstein odluku o dužini zatvorske kazne čeka u bolnici, a ne u pritvoru

Nakon što je prošli tjedan proglašen krivim po dvije točke optužnice, silovanje i seksualno nasilje, Harvey Weinstein odveden je u bolnicu zbog bolova u prsima, a ne u pritvor. Kako je objavio magazin Variety, Weinstein će do proglašenja dužine zatvorske kazne, a ona se objavljuje 11. ožujka, boraviti u bolnici u New Yorku. Tu je informaciju potvrdio i glasnogovornik Harveya Weinsteina koji je rekao kako se osuđeni filmski producent nalazi u bolnici  Bellevue, a tamo će najvjerojatnije i ostati do 11. ožujka.  Weinstenu prijeti zatvorska kazna u trajanju do 29 godina.

Prošlog tjedna u medijima je procurila fotografija Harveya Weinsteina iz zatvorskog odjela bolnice Bellevue na kojoj se vidi kako u potkošulji gleda televiziju. Ta je fotografija potaknula raspravu na društvenim mrežama gdje su se ljudi pitali ima li Weinstein poseban tretman u bolnici. Weinsteinovi odvjetnici rekli su kako to nije točno te da su liječnici donijeli odluku kako on treba biti pod medicinskim nadzorom u bolnici a ne u zatvorskoj ustanovi. „Liječnici su odlučili da je to mjesto gdje treba biti“, izjavio je za Variety Arthur Aidala, jedan od odvjetnika Harveya Weinsteina.

„Nije tajna da je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci Weinsten bio pod nadzorom nekoliko liječnika. Liječnici u Bellevueu odlučili su kako Weinstein nije spreman za boravak u ustanovi koja nije medicinska. Medicinski tim donosi takvu odluku. Očito je da nitko ne želi da se Weinsteinu nešto dogodi zbog njegovog zdravstvenog stanja“, dodao je Aidala.

Weinstein je 24. veljače primljen u zatvorski odjel bolnice Bellevue nakon što se požalio na bol u prsima. Prošli tjedan, njegovi odvjetnici rekli su kako je Weinsteinu porastao krvni tlak. Weinstein od prije boluje od dijabetesa, uzima nekoliko medikamenata, te je prošao neuspješnu operaciju leđa zbog čega koristi hodalicu prilikom kretanja.

Komentiraj