“Weinstein je od mene tražio da mrdam sisama i guzicom na crvenom tepihu”

Glumica Kate Beckinsale izjavila je kako je odahnula kada je čula da je Harvey Weinstein dobio 23 godine zatvorske kazne zbog seksualnog nasilja i silovanja. Ona je tim povodom na Instagramu objavila svoje iskustvo sa Weinsteinom ali ta objava izazvala je raznolike reakcije javnosti.

Naime, ona je prepričala događaje iz 2001. godine kada je, nekoliko tjedana nakon napada 11. rujna, održana premijera filma „Igra sudbine“ (Serendipity) koji je Weinstein producirao a Kate Beckinsale glumi glavnu ulogu. Ona je smatrala da se zbog napada premijera trebala otkazati, ali kaže kako je Weinstein insistirao na tome. Jutro nakon premijere, Weinstein je pozvao Kate Beckinsale k sebi doma kako bi se njegova i njezina kći igrale. I dok su se djeca igrala, napisala je Kate Beckinsale, Weinstein ju je počeo verbalno terorizirati zato što je noć prije za premijeru odjenula hlače a ne haljinu.

„Rekao je ‘Ako organiziram crveni tepih onda oblačiš tijesnu haljinu, mrdaš guzicom, mrdaš sisama, i ne pojavljuješ se tako da izgledaš kao jebena lezbijka, ti jebena pičko’“, opisala je Kate Beckinsale taj razgovor dodajući kako se tresla, a zatim počela plakati.

Uz mnogo podrške bilo je i onih koji su na ovu objavu reagirali tako što su pitali Kate Beckinsale zašto je uopće otišla k Weinsteinu doma te zašto o ovom događaju nije govorila ranije. Jedan joj je tako napisao „Iskreno, ne znam zašto bi netko dopustio da se dovede u takvu situaciju. Samo otiđeš“, na što mu je Kate Beckinsale odgovorila „Jesam. To se još uvijek događa“. Drugi ju je pitao „Zašto si se uopće pojavila“ a ona mu je odgovorila „On je bio moj šef. Do tada nije bio nasilan niti sam za to imala dokaze radeći na filmovima s  njim. On je to organizirao kao igraonicu za našu djecu. Nisam znala da sam napravila nešto što bi bilo shvaćeno kao krivo“.

View this post on Instagram

These photos were taken at the premiere of Serendipity on October 5,2001. We all refused to go because holding a premiere mere weeks after 9/11 with the city still smoking felt like the most insensitive, tone deaf,disrespectful idea possible .But Harvey insisted. We flew into New York and somehow got through it. The next morning Harvey called me and asked if I would like to bring my less than two year old daughter to his house for a playdate with his similar aged daughter I said ok. I turned up and he immediately called for his nanny to take the babies to another room to play. I went to go with them and he said “No, you wait here .” The minute the door closed he started screaming “you stupid fucking CUNT, you CUNT you ruined my premiere .” I had no idea what he was talking about and started to shake.He said,”If I am throwing a red carpet you get in a tight dress, you shake your ass you shake your tits you do not go down it looking like a fucking lesbian you stupid fucking cunt .” The shock made me burst into tears.I tried to say “Harvey,the city is on fire, people are still looking for their relatives none of us even felt the premiere was appropriate much less coming out dressed like it’s a bachelor party .” He said,”I don’t care -it’s my fucking premiere and if I want pussy on the red carpet that’s what I get”.Screaming. Livid. I managed to get myself and my child out of there and yes that was one of many experiences I had that there was no recourse for,and falls under no felony.But I WAS punished for it, and for other instances where I said no to him for years,insidiously and seeming irreversibly. Hearing that he has gone to prison for 23 years is a huge relief to me on behalf of all the women he sexually assaulted or raped, and I hope will be a deterrent to that sort of behavior in this and any other industry. Having said that,the crimes that are not crimes,the inhumane bullying and sick covert abuse for which there is STILL no recourse no matter who you tell(and I did tell),these too need to go.I hope and pray that we as an industry can start to actually outlaw all abuses of power and expose them and eliminate them, for all genders,forever.And Rose,brava ❤

A post shared by Kate Beckinsale (@katebeckinsale) on

Pored tih pitanja pojavilo se i ono u kojem su je pitali zašto je tako puno ljudi, koji su radili s Weinsteinom, slavilo tog nasilnog filmskog producenta. Ona mu je na to odgovorila „On je također bio vrlo talentiran, znao je biti zabavan, galantan, kreativan.  A zatim apsolutno monstruozan. Kada bi svi nasilnici bili odvratni cijelo vrijeme onda to ne bi bilo zbunjujuće i bolno“.

Komentiraj