Harvey Weinstein dao je intervju New York Postu, reakcije pljušte

Harvey Weinstein, filmski producent kojeg je više od 90 žena optužilo za seksualno nasilje, trenutno se nalazi u bolnici u New Yorku gdje je operirao leđa što je bio rezultat prometne nesreće u kojoj je sudjelovao u kolovozu ove godine. No, to ga nije omelo da iz bolničke sobe razgovara s novinarom New York Posta, a objavljeni intervju nije najbolje sjeo prvenstveno ženama koji su ga optužile za seksualno nasilje.

„Zaslužan sam za daleko više filmova koji su režirale žene od bilo kojeg drugog filmaša, govorim o događajima od prije 30 godina. Ne govorim o sadašnjosti, kada je to moderno. Ja sam to prvi radio. Bio sam pionir!“, izjavio je Weinstein dodajući kako je zbog najnovijih događaja sve to zaboravljeno.  „Moj rad je zaboravljen“, smatra Weinstein i zaključuje „Želim da ovaj grad prepozna tko sam bio a ne što sam postao“.

Na njegov intervju službenom su objavom reagirale 23 žene koje su ga optužile za seksualno nasilništvo. U toj objavi navodi se kako „Harvey Weinstein pokušava manipulirati društvom.  U novom intervjuu kaže kako ne želi biti zaboravljen. E, pa neće biti. Biti će upamćen kao seksualni predator i nasilnik koji se nije pokajao i koje je uzeo sve a nije zaslužio ništa…   Odbijamo dopustiti tom predatoru da nanovo piše povijest nasilništva“. Objavu su potpisale  Rosanna Arquette, Jessica Barth, Zoe Brock, Rowena Chiu, Caitlin Dulany, Dawn Dunning, Lucia Evans, Louisette Geiss, Louise Godbold, Larissa Gomes, Dominique Huett, Ashley Judd, Katherine Kendall, Jasmine Lobe, Sarah Ann Masse, Rose McGowan, Emily Nestor, Tomi-Ann Roberts, Erika Rosenbaum, Melissa Sagemiller, Lauren Sivan, Melissa Thompson i Paula Williams.

Suđenje Harveyu Weinsteinu počinje 6. siječnja i to po pet točaka optužnice.

Komentiraj