Weekend Media Festival

WEEKEND MEDIA FESTIVAL Dr. Ranko Rajović objašnjava kako odgajati djecu u digitalno doba

Pripreme za 12. Weekend Media Festival, koji se održava od 19. do 22. rujna, u punom su jeku.

Stručnjak za odgoj dr. Ranko Rajović će na Weekendu održati predavanje “Djeca i digitalno doba: Kako igrom razvijati djetetov IQ” i savjetovati kako odgajati djecu u digitalno doba.

Rajović je specijalist interne medicine, magistrirao je i doktorirao na područjima neuroendokrinologije i sportskih znanosti. Dugogodišnji je UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru. Jedan je od autoriteta kada govorimo o odgoju i obrazovanju. Istraživanja koja je proveo pokazala su da su djeca danas slabija u odnosu na djecu prije 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rječnik i opće znanje. Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru djeci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom. Posjetitelje  u programu očekuje “slično” predavanje “Digitalni Wellbeing”, koje će im objasniti kako tehnološko doba nudi nove mogućnosti, ali i potencijalne probleme.

Radovi se već sada mogu prijaviti na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstavit će regionalna nagrada – SoMo Borac.

Osim po konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mjesto najbolje zabave. Ove godine donosi pomno osmišljen glazbeni program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je glazba postala umjetnost i sredstvo otpora.

Dr. Ranko Rajović

Komentiraj