EPA/SRDJAN SUKI

WAYNE ROONEY “Hrvatska igra najbolji nogomet na turniru. Impresioniran sam, Modrić je genijalac”

Kapetan engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney poručio je u petak kako Engleska na Europskom prvenstvu u Francuskoj može napraviti ‘čudesne stvari’. Izabranici Roya Hodgsona u ponedjeljak u osmini finala u Nici od 21 sati igraju protiv Islanda. Grupno natjecanje Englezi su završili na drugom mjestu, iza Walesa.

Iako se nalaze u dijelu ždrijeba sa Njemačkom, Španjolskom, Italijom i Francuskom, Rooney vjeruje kako bi mogli napasti i naslov prvaka. “U momčadi imamo pet-šest ključnih igrača koji mogu odlučiti utakmicu. Prije to nismo imalo. Ovdje smo i želimo pobjeđivati”, rekao je.

Engleska će odmjeriti snage sa Islandom, a Rooney kaže kako se razlika između reprezentacija promijenila. “Nema više tolike ‘rupe'”. Engleski kapetan je i odgovorio na pitanje koja ga je reprezentacija dosada najviše oduševila u Francuskoj.

“Hrvatska. Uživam ih gledati. Igraju najbolji nogomet na turniru. Luka Modrić je genijalac koji Hrvatskoj daje nevjerojatnu kvalitetu. Impresioniran sam”, zaključio nje Rooney.

Komentiraj