EPA/ANDREW GOMBERT

WAWRINKA: ATP bi se trebao ugledati na WTA i uvesti pauze između setova po teškim vremenskim uvjetima

Prva četiri dana posljednjeg Grand Slama sezone US Opena, uz pokoje iznenađenje i odličan tenis protekla su u znaku velikih vrućina i teških uvjeta za igrače i igračice. Neki od igrača svoje su mečeve završavali optpuno iscrpljeni i s grčevima, dok se Amerikanac Jack Sock srušio na terenu. Ženskim natjecateljicama dopuštena je desetominutna pauza između drugog i trećeg seta.

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka volio bi da tu pauzu dobiju i muški natjecatelji. Wawrinka je nakon pobjede u drugom kolu rekao kako bi bilo dobro da i tenisači dobiju pauzu između setova kada temperatura i vlaga pređu određenu granicu. Njegov meč drugog kola trajao je tri sata, a Švicarac je pobijedio nakon tri tie breaka.

“Uvijek sam se pitao. Zašto WTA ima pravilo da je za tenisačice opasno igrati nakon dva seta i dobiju odmor od deset minuta, a ATP to pravilo nema iako tenisači često igraju i po pet setova. To je pravo pitanje. Posebno ove godine kada smo vidjeli toliko predanih mečeva”, zaključio je Wawrinka, koji je inače član ATP Vijeća igrača.

Komentiraj