Sjedinjene Države će se ponovo usprotiviti usvajanju godišnje rezolucije UN-a kojom se osuđuje embargo određen Kubi, nakon što su prošle godine bili suzdržani, prvi puta u četvrt stoljeća.

Veleposlanica Sjedinjenih Država u UN-u Nikki Haley će reći ne kada se u srijedu bude glasovalo na Općoj skupštini, rekla je glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert.

“Mi smo tradicionalno glasali protiv te rezolucije. Prošle godine, Sjedinjene Države su bile suzdržane”, pred kraj mandata Baracka Obame, naglasila je glasnogovornica o tom glasovanju pred Općom skupštinom posljednjih 26 godina na kojima su Sjedinjene Države redovno bile izolirane u njihovom protivljenju.

“To izglasavanje u kojem će Nikky Haley biti u manjini jedne ili dviju zemalja na Općoj skupštini, naglasit će novo stajalište republikanskog predsjednika Donalda Trumpa prema Kubi”, rekla je Nauert.

“Trumpova politika u vezi Kube naglašava napredovanje ljudskih prava i demokracije na Kubi, uz pridržavanje obveza u nacionalnom interesu Sjedinjenih Država”, naglasila je.

Njegov prethodnik Obama je potaknuo povijesno zbližavanje s Havanom, zbližio diplomatske odnose te ublažio trgovinski embargo.

Komentiraj