Vulkani, Ande, Amazona, Galapagos, Inke – to je Ekvador. Danas slavi Nacionalni dan

Ekvador je zemlja u kojoj se na maloj površini nalaze Ande, obala Pacifika i Amazona. Putovanje u Ekvador donosi brojne doživljaje i mjesta među kojima su: najviši aktivni vulkani na planetu koji čekaju da ih istražite, bogati španjolski kolonijalni gradovi, tržnice Inka, njihova kultura, tajne Anda, plemena iz džungle, tajne rijeke Amazone, odmor na Pacifiku, učenje surfanja… Savršen miks za upoznavanje s cjelokupnom kulturom Latinske Amerike na jednom mjestu.

Južnoamerička država Ekvador prostire se na oko 283 tisuće četvornih kilometara uz obale Tihog oceana. Na istoku graniči s Kolumbijom, na jugoistoku s Peruom, a pod njenom upravo nalazi se i čuveno otočje Galapagos. U zemljopisnom smislu Ekvador se dijeli na četiri područja: otočje Galapagos, obalno zapadno područje, središnji planinski dio te istočni predio amazonskih prašuma.

U zemlji živi nešto više od 13 milijuna ljudi, dok najveći broj populacije čine potomci domorodačkog stanovništva i europskih doseljenika. Proizvodnja nafte i poljoprivreda glavne su grane ekvadorskog gospodarstva, u kojima je zaposlena većina stanovništva.

Quito je glavni grad Ekvadora, a smjestio se 25 kilometara južno od ekvatora na nadmorskoj visini od 2850 metara. Omiljena je turistička destinacija, kako zbog prirodnih i kulturnih ljepota, tako i zbog povoljne kupovine. U Quitou su popularne tržnice srebrom, ali i autohtonih rukotvorina koje uključuju ručno tkane predmete, odjeću i rezbarije.

Komentiraj