Vulin: Uvjet za koaliciju je mjestio u vladi

Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin u subotu je nakon sjednice Glavnog odbora stranke ponovio spremnost na stvaranje postizborne koalcije, bez obzira na to koja opcija pobjedi, a uvjet je mjesto ministra poljoprivrede u budućoj vladi i provedba programa za oporavak istočnog dijela Hrvatske.

“Tko se bavi politikom, ima za cilj provesti program, a jedini način za njegovu provedbu je sudjelovanje u izvršnoj vlasti”, rekao je Vulin na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Glavnog odbora i ponovio da stranka već ima kandidata za mjesto ministra poljoprivrede.

Vulin je ponovio i glavne odrednice stranačkog predizbornog programa: smanjenje PDV-a na hranu za građane, te onu koja će biti plasirana kroz domaći turizam, hitna legalizacija poljoprivrednih objekata, reforma lokalne i regionalne samouprave. “Sve ove mjere su provedive odmah nakon parlamentarnih izbora i državni proračun neće koštati ni jednu dodatnu lipu. Naprotiv, već u prvoj godini racionalizacijom i reorganizacijom ostvariti će se značajne uštede u državnom proračunu. Nemamo vremena čekati pet, deset, pedeset godina. Trebaju nam hitne mjere koje će se provesti odmah nakon parlamentarnih izbora. Slavonija nema vremena čekati.”, rekao je Vulin.
Cijeli predizborni perogram bit će predstavljen na stranačkom saboru koji će Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje održati  8. listopada.
Na upit novinara Vulin nije želio konkretno komentirati tijek suđenja Ivi Sanaderu. Rekao je tek da “bez obzira na njegovo puštanje na slobodu optužnice ostaju za kriminal i malverzacije”.

Današnji glavni odbor HDSSB-a donio je odluku o pokretanju izmjena stranačkog statuta s ciljem uvođenja imovinskih kartica za sve stranačke dužnosnike. U priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice stoji da je takvu inicijativu iznio bivši predsjednik stranke Branimir Glavaš.

 

Komentiraj