epa

VULIN: “Snažna Vojska Srbije garancija je mira u regiji i Europi”

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je Vojska Srbije (VS) spremna i sposobna da ispuni svaki zadatak, dodajući da snažna VS nije garancija samo mira u zemlji, već i u čitavoj regiji i u Europi, prenosi N1 televizija.

Vulin je tijekom obilaska Operativnog centra sistema obrane u beogradskoj kasarni “Banjica 2” putem video linka primio izvještaje iz operativnih centara Kopnene vojske, Komande za obuku i Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u kojima se navodi da je stanje u zemlji redovno, priopćilo je srbijansko Ministarstvo odbrane.

Izvještaje su putem video linka podnijeli i predstavnici iz mirovnih misija Vojske Srbije u Libanonu, Cipru i Srednjeafričkoj Republici koji su Vulina obavijestili da je stanje redovno, da vojnici izvršavaju zadatke.

Govoreći o unapređenju materijalnog položaja pripadnika Ministarstva obrane i Vojske Srbije, Vulin je rekao da će svim pripadnicima sigurnosnog sektora plaće biti povećane od danas za deset posto.

“Materijalni položaj se unapređuje kroz povećane plaće i dnevnice, uvođenje solidarne pomoći, a unaprijedit će se i kroz masovnu stambenu izgradnju, ali i više i važnije čak od poboljšanja našeg materijalnog položaja, je povećanje ugleda i odnosa čitavog naroda i svih struktura prema Vojsci Srbije”, dodao je Vulin.

Komentiraj