Srdjan Ilic/PIXSELL

VULIN “Plenković je Srbima pljunuo u lice”

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u četvrtak je komentirao izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je prije nekoliko dana izjavio da je Hrvatska bila žrtvom agresije Miloševićevog velikosrpskog režima.

Vulin kaže da se iz njegove izjave vidi što Plenković misli o Srbima te da se u Hrvatskoj negiranjem zločina u Jasenovcu opravdava Oluja, prenose tamošnji mediji. Sudjelovanje Plenkovića na domjenku SNV-a, smatra Vulin, trebala je biti lijepa gesta.

“A on ih je pljunuo u lice i rekao da su Srbi agresori i da su napravili najveće zlo Hrvatskoj. Srbi su se rađali u Hrvatskoj i rađaju se stoljećima i vrlo je interesantno da budete agresor na zemlji u kojoj ste se rodili”, poručio je Vulin za TV Pink.

Vulin je ocijenio kako je teško razumjeti tendencije u Hrvatskoj da se opravdava ustaštvo, a Jasenovac naziva radnim logorom, dok povijesne činjenice govore o tisućama žrtava među kojima je, kako je naveo, bilo i “20.000 djece”.

Dodao je kako bi se Hrvati morali ispričati sami sebi, jer Srbi od njih više ništa ne očekuju. Od ljudi koji stoje ispred ustaških spomenika i pjevaju ’Za dom spremni’, govore da je Thompson njihov omiljeni šlager pjevač, ne očekujem ništa”, kazao je.

Komentiraj