Hina

VULIN DAO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA HDSSB-A ‘Donio sam odluku da u tom ratu neću sudjelovati jer je već bilo previše sukoba unutar stranke’

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i potpredsjednik te stranke Karlo Šatvar danas su podnijeli neopozive ostavke na svoje stranačke dužnosti te na članstvo u stranci, javlja HRT.

Vulin je ustvrdio kako iza svih napada na stranačko vodstvo zadnjih mjeseci stoji utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.

Na konferenciji za novinare Vulin je podsjetio kako je u ponedjeljak predsjednik brodsko-posavskog HDSSB-a Dubravko Kolundžić u otvorenom pismu zatražio njegovu ostavku.

“Kolundžić u ovoj priči potpuno sporedan lik, jer je otvoreno pismo samo potpisao”, rekao je.

“Želim glasno i jasno reći da je to otvoreno pismo napisao i sastavio Branimir Glavaš. On stoji praktično iza svih napada na aktualno stranačko vodstvo u posljednjih nekoliko mjeseci”, ustvrdio je Vulin.

Pozvao je Glavaša da se “ne skriva iza Kolundžića, već da sam potpiše ono što i kreira”, te ga je, kao najvišeg stranačkog dužnosnika i saborskog zastupnika, pozvao da preuzme odgovornost za vođenje HDSSB-a.

Vulin je ocijenio kako su nakon lokalnih izbora, sa čijim rezultatima nije zadovoljan, ali ni potpuno nezadovoljan, uvidjeli da počinje novi rat unutar HDSSB-a.

“Donio sam odluku da u tom ratu neću sudjelovati, jer je već bilo previše sukoba unutar stranke, javnost smo već previše zabavljali unutarstranačkim problemima i meni novi sukobi ne trebaju. To je jedan od ključnih razloga za odluku o podnošenju ostavke”, istaknuo je.

Komentiraj