Vukušić: “Ova tragedija se nije mogla izbjeći i ne možemo tvrditi da su institucije zakazale”

Tragičan slučaj ubojstava troje malodobne djece noćas u zagrebačkim Mlinovima koje je počinio njihov otac, komentirao je psihijatar Herman Vukušić, naglasivši da se dotični slučaj nije mogao predvidjeti s obzirom da je sve ukazivalo na skladnost.

“Čim sam doznao za slučaj pregledao sam očev Facebook profil i na njemu vidio slike na kojima djeca izgledaju sretno. Ne možemo apriori tvrditi da su institucije zakazale”. naglasio je Vukušić u razgovoru za N1 televiziju.

Naglasio je da bi se u pozadini svega mogao nalaziti narcistički karakter poremećaja ličnosti, što dovodi do fenomena koji se naziva proširenim samoubojstvom. “To je karakterna crta osobnosti, nešto što je godinama, desetljećima tu, ponekad i psihijatri to teško prepoznaju”, pojasnio je, upozorivši da će se to utvrditi nakon vještačenja.

“Ova tragedija se nije mogla izbjeći i spada u statistiku krajnje mogućih slučajeva”, još jednom je naglasio Vukušić i jedini način da se u najvećoj mjeri takvi slučajevi izbjegnu su opažanja okoline, koja ako primijeti bilo što čudno u ponašanju mora to prijaviti policiji.

 

Strava u Zagrebu: Otac ugušio svoje troje djece i pokušao samoubojstvo

Komentiraj