Županijsko vijeće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije i Županijska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) priopćili su u nedjelju da je tvrdnja vukovarskoga dogradonačelnika Srđana Milkovića kako na susretu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića neće biti zastupljeni vukovarski Srbi potpuno netačna i obmanjivačka.

U priopćenju stoji kako je Srđan Milković izabran kao kandidat SDSS- a glasovima njegovih birača, a zbog teškoga kršenja statuta stranke i privatizacije u vođenju njezine gradske organizacije smijenjen s mjesta njezina predsjednika, te je potom samovoljno napustio svoju stranku. Međutim, dodaje se, “zadržao je mandat zamjenika gradonačelnika što nije dobio na svoje ime već na ime stranačkoga političkog angažmana i stranačke infrastrukture, a sada nastupa kao samoproglašeni govornik vukovarskih Srba”.

“Ovaj samozvani glasnogovornik treba znati da se lažnim izjavama i klevetama na račun onih koji su mu omogućili i povjerili odgovornu poziciju predstavnika Srba u gradskoj vukovarskoj vlasti ne može i neće daleko dospjeti”, ističe se u priopćenju.

Navodi se kako su na sastanak s predsjednicom Hrvatske i premijerom Srbije pozvani vodeći ljudi srpske politike u istočnoj Slavoniji uključujući i srpske organizacije – Dragan Crnogorac predsjednik Zajedničkoga vijeća općina Vukovar, dr. Vojislav Stanimirović predsjednik parlamentarne Samostalne demokratske srpske stranke, Jovan Jelić dožupan Osječko-baranjske županije, Đorđe Ćurčić dožupan Vukovarsko- srijemske županije, Svetislav Mikerević, predsjednik VSNM Vukovarsko-srijemske županije i Jugoslav Vesić načelnik Općine Erdut u svojstvu domaćina susreta. Uz lidere srpskih institucija s istoka Hrvatske na sastanku će biti i vodeći predstavnici Srba u Hrvatskoj i njezinu Saboru – prof. dr. Milorad Pupovac predsjednik Srpskoga narodnog vijeća (SNV) i predsjednik Kluba saborskih zastupnika SDSS-a, te Mile Horvat saborski zastupnik SDSS-a iz Baranje.

“Pripremajući međudržavni susret najvišega nivoa, džavni protokoli i Republike Hrvatske i Republike Srbije cijenili su, pozivanjem navedenih predstavnika srpskih institucija u Hrvatskoj, cijenili njihov sveukupni višegodišnji angažman i doprinos u interesu srpske zajednice”, ističe se i zaključuje kako “Milaković i njemu slični, nažalost koriste i ovaj prevažan susret dvoje državnika i njihovih suradnika da bi razarali institucije srpske zajednice u Republici Hrvatskoj i to za račun onih koji umjesto samostalne traže poslušničku i nezrelu politiku”.

Komentiraj