Ivo Cagalj/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska policija razbila lanac krijumčara droge

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u utorak da je razbila lanac krijumčara droge i uhitila 16 osoba u dobi od 19 do 37 godina, dok je za jednom osobom raspisana tjeralica.

Po riječima voditelja Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Maria Karamatića, ova složena operacija naslanja se na operativnu akciju kodnog naziva “BIG DEVIL” koja je od listopada prošle godine, provedena u koordinaciji s Uskokom i suradnji s crnogorskom policijom.

“Policijski službenici su detektirali i razbili lanac krijumčara i preprodavača droge koji je zahvaćao Vukovarsko-srijemsku županiju. Lanac je sačinjen od 17 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, u koji je bio uključen i policijski službenik Policijske uprave istarske te djelatna vojna osoba. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela policijski službenik je udaljen iz službe”, naveo je Karamatić.

Temeljen naloga Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, izvršene su pretrage domova i prostorija koje koriste osobe nad kojima je provođeno kriminalističko istraživanje, napomenuo je voditelj Odjela kriminaliteta droga vukovarsko-srijemske policje Goran Lovrić. Dodao je da je pri tom pronađena droga različitih vrsta – više stotina komada tableta ecstazy te više stotina grama različitih vrsta opojnih droga poput marihuane, speeeda i hašiša. Također su pronađeni i oduzeti novac, digitalne vage, oružje, hladno oruđe i više komada mobilnih komunikacijskih sredstava.

Sve osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.

Komentiraj