Vukovarski gradonačelnik Penava u kampanji za još jedan mandat: “Nikada nismo odvajali ljude po vjeri, spolu ili nacionalnosti”

Trenutni vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji kao nezavisni kandidat ide po još jedan gradonačelnički mandat, predstavio je predizborni program, poručivši biračima da glasuju za one koji su se već dokazali svojim radom i djelima.

“Želim i u idućem mandatu nastaviti dosadašnju kvalitetnu suradnju sa svim građanima Vukovara kako bismo zajednički ostvarili sve projekte koje smo predvidjeli”, kazao je Penava, rekavši da građanima Vukovara nudi brojne projekte, poput adrenalinskog parka u Adici, nove gospodarske zone, novih parkova, razvoj Arheološkog parka na Vučedolu.

“Nikada neće čuti da smo odvajali bilo kojeg čovjeka po vjeri, spolu, nacionalnosti ili bilo čemu drugom”, kazao je. Istaknuo je da je samo jedna ekipa na razini Vukovarsko-srijemske županije uspjela povećavati broj zaposlenih i broj tvrtki, a na razini Hrvatske dovesti u svoj grad tvrtke koje proizvode za Bonig i Airbus.

“Obuljen Koržinek i Plenković stopiraju hotel Dunav”
Građane je pozvao da ništa ne očekuju od onih koji se ne znaju izboriti za sebe, jer su “jadni, sakriveni u mraku. Ne mogu donijeti ni propulziju, svjetlost i energiju, zbog toga što su slabi, ucijenjeni kupovinom diploma, slabim točkama u životu, kaznenim prijavama”.

“Obuljen Koržinek i Plenković su prepreka projektu”

Rekao je da u sedam godina vlasti nije bilo ni jednog sudskog spora ni prijave državnom odvjetništvu protiv njega.

Dotaknuvši se hotela Dunav, za koji su gradske vlasti imale planove da ga uz pomoć privatnih investitora pretvore u hotel luksuznog predznaka, kazao je da su jedini razlog zašto dizalice nisu oko hotela ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i premijer Andrej Plenković.

Oni su ti koji, rekao je, stopiraju taj projekt i jedina su prepreka zašto još uvijek nije u realizaciji ta investicija vrijedna 180 milijuna kuna.

Predstavio se i kandidat za zamjenika gradonačelnika Filip Sušac iz Hrvatske konzervativne stranke (HKS) s kojom je Nezavisna lista Ivan Penava u predizbornoj koaliciji.

Komentiraj